elektronik sayaç problemi

tuğrul90

Üye
Katılım
12 Nis 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
33
2 ay önce eski bir evin abonelerin ayırmak elektronik tek fazlı sayaç bağladık.müşteriye 2 ay boyunca gelmiş fatura çok yüksekti.tedaşa dilekçe ile başvurduk.saatin kontrolü için tedaşın yaptığı kontrolde saat sağlam tesisatta arıza var denilmiş. biz eve gittiğimizde evde hiç bir yük devrede değilken dahi sayaç değer yazıyordu.tek tek kontrol ettik.eve giden toprak kablosunu panoda toprak klemensinden çıkarttığımızda sayaç boşta yazmayı kesti.yük olduğunda normal yazıyor.
-tesisatta toprakla nötr birleşmesinde elektronik saat neden boşta değer yazar.(daha önce toprak nötr karışık onlarca eve saat taktık.böyle bir sorun olmamıştı.)
-eve giden söktüğümüz topraklama kablosunu panoda toprak vidasına deyirip çektiğimizde küçük ark yaptı.
-saat makel marka.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evdeki cihazların hepsini bağlı olduğu prizlerden çıkardınız mı? Bulaşık mak. Çamaşır mak. vs... Gövdeye kaçak olabilir..
.KAR var mıydı? Muhtemelen yoktur olsaydı atardı...
 
kaçak akım yoktu.cihazların hepsini prizden çıkardık
 
gerçekten ilginç bir durum, nedenini bulabildiniz mi?
 
Tedaşın kabul ettiği bu ne idüğü belirsiz beyaz sayaçlar var,her yerde onlardan takılı,bizim evede taktılar fakat son zamanlarda gelen faturalar normalden yükdek olunca tedaşı aradım geldiler ve saati değiştirdiler.Bu ay gelen faturada ise tutar %40 azalmıştı.

Bu sayaçların markası şu an aklımda değil ama çok büyük sorunları var,bence faturasından şüphelenen herkes tedaşa bildirimde bulunsun.

Konuyu açan arkadaşta eğer bu bahserttiğim beyaz sayaçlar ile ilgili bir sıkıntı yaşamışsa arıza nedeni için pek kafayı yormasın,başta da söyledim çünkü ne idüğü belirsiz bir sayaç türü bu.
 
sayaç devamlı taktığımız monofaze makel sayaç.sebebini araştırdım ama net bir sonuç bulamadım.firmaya mail attım dönen olmadı.
meslektaşımızla görüştüm,bazılarının başına gelmiş.daireye giden toprağı söktüğünde sayacın normale döndüğünü söylediler.
ama teknik olarak sebebini bulamadım.
 
Merhaba ,
Makel marka monofaze sayaçlarda 2009-2011 üretimlerinde bir problem yaşandı fakat bu çok su yüzüne çıkmadı o seri sayaçlar olabilir.Mutlaka firma ile irtibata geçip değişimini talep edin.Tesisatla ilgili olabileceğini düşünmüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst