Motosiklet çalınmasına karşı önlem için fikrim var.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Selamlar


Bu sene kendime motosiklet almaya karar verdim. Nette olsun dışarda olsun motorların sürekli durduğu yerden çalındığına şahit oluyorum. Benim bir fikrim var ve yapıldığında çalınsa bile bulunacağına eminim. Lazım olan cep telefonu, cep telefonu şarjı ve akü çıkışı bağlantı kablosu. Eğer ben bu cep telefonunu motorun bir kısmına yerleştirirsem ve aküden şarj etmesini sağlarsam, çalındığında polis cep telefonu sinyalinden motosikletin nerde olduğunu tespit edebilecektir. Fikrim çok güzel ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bunu nasıl yapacağımı anlatabilecek var mı? Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba;senin derdin cep tel kontağa basıldığı sürece şarj etmekse arabalardaki çakmaklık mantığını motora uygularsan şarj problemini çözmüş olursun çakmaklığın motora uyarlanması için oto elektrikçisine yaptırırsan işin çözülmüş olur saygılarımla.
 
Yok kardeş öyle değil benim istediğim. İstiyorum ki cep telefonu sürekli şarjda olsun ama kullanmadığım bir cep telefonu. İçinde sim kartı olan. Aküye direk bağlarsam eğer araya bi çevirici koyup. Sürekli şarj olmaz mı? Motosikleti yürüttüler diyelim. Bende polise bildirirsem bunu. Cep telefonuna ulaşıp motosikleti bulabilirler böylece. Bir nevi hırsızları yakalamak.
 
sürekli açık kalan bir çep telefonunun sinyali takip edilebilir yapmak istediğiniz sey şu anda araçlarda uygulanıyor zaten
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst