Kompakt tip şalter ile açık tip şalter(air circuit breaker) arasındaki farklar?

mnsyk

Üye
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bu konu daha önce açılmış ama soruya direkt cevap verilmemiş;

Kompakt tip şalter ile açık tip şalter(air circuit breaker) arasındaki fark nedir, benim bildiklerim kompakt tipte limitör özelligi var ve daha hızlı açıyor, açık tip şalterler ise trafonun hemen arkasına konuyor, sonuçta açık tip şalter daha pahalı, bunda da limitör özelligi varmı açık tipin kompakt tipe göre avantajı nedir ve hangisi nerede kullanılıyor?
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kompackt tip ile açık tip şalter arasındaki tek fark kompackt şalterin kapalı devre yani kontaklarının ve mekanizmasının kapalı kutu içerisinde olması açık tip şalterin ise kontaklarının mekanizmasının tamamıyla görünen bir şase üzerinde kurulu olasıdır iki şalter arasındaki genel mantık aynıdır farklı bir tip değildir mekanizma kontaklar ve kurma kolu veya kurma mekanizması tamamıyla aynıdır kompackt şalterler daha sağlıklı ve daha kullanışlıdır tehlike açısındanda iyi olduğunu düşünüyorum
 
cevap için teşekkürler ama kompakt tip şalteri açık tip şalterden daha avantajlı gibi anlatmışsınız? Şimdi aynı değerlerdeki kompakt ve açık tip şalteri karşılaştırdıgmız da açık tipin çok daha pahalı oldugunu görüyoruz eger daha iyi olmasa yada artısı olmasa neden pahalı olsun??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst