TMŞ'YE AÇTIRM BOBİNİ EKLEYEREK UZAKTAN KUMANDA ETME

Katılım
11 Mar 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar şu anda bu iş üzerinde çalışıyorum fakat bu daha önce hiç yapmadığım bir şey, yardımcı olursanız çok sevinirim. Schneider NS1000N termik manyetik şalterimin olduğu bölümde uzaktan devreyi açma işlemi yapacağım.

Bu iş için;
1- Bir adet Entes MPR63S enerji analizörü (haberleşmeli)
2-Enerji analizörünü uzaktan kontrol edebilmek için ilgili proğram
3-2 kanallı Ethernet Convertör (haberleşme için)
4-Açma işlemini yaptırabileceğim bir eleman.

Devreyi açtırmak için aslında kontaktör kullanmayı düşündüm fakat 1000A değerli bir kontaktör olmadığından, elimdeki NS1000N model termik manyetik şalterimi, açtırma yapabilecek şekilde revize etmeliyim. Bu amaçla şaltere açma bobini ekletmem gerekiyor. Fakat bu işi kim nasıl yapıyor bilmiyorum. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Büyük veya küçük her fikre açığım.

Saygılarımla.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu konuda pek kimsenin bilgisi yok sanırım.
Ben söyle bilgiler edindim, Schnieder gurubun NS ve NSX serisi tmşleri var. her ikisine de MX açtırma bobini eklenerek uzaktan açtırma işlemi yapılabiliyor. Benim elimdeki model NS 1000N modeli. Ona uygun bobini alıp monte ederek tmşye açma işlemini uzaktan yaptıracağım.
 
şalterinize uygun bir açtırma bobinini siz bile mote edebilirsiniz şalterin ön kapağını açıp göreceksiniz içinde açtırma bobinine ayrılmış bir yer var sadece bobini yuvaya yerleştirmek yeterli daha sonra açtırmak istediğiniz bölgeye istediğiniz sayıda acil stop butonu monte edebilirsiniz. yalnız acil stop butonları normalde açık kontaklı olmalıdır..
 
teşekkürler Yasin Erol..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst