klemens pas ve direnç

Katılım
24 Şub 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
43
Aşşağıdaki resimde klemensleri göreceksiniz rutubetten ne nemdem pas tutuyor zamanla, bu pas elektriğe direnç gösteriyor ve ısınıyor dolayısıyla klemnslerim eriyip kısa devreler oluşuyor çalıştığım sektör mermer sektörü çok başıma geldi görmeniz için koydum arkadaşlar

15chfkx.jpg

ancuuq.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
biraz zor belkide imkansız ama imkanın varsa polyester panolar var etanj pano çok büyük değilse,kablolarda pek fazla değilse o panolardan kullanıp rakorlarınıda güzel sıkıp kapağınıda kapalı tutup nem almaz ise biraz daha zaman kazanırsın.aynı sistemi denizli pamukkalede kapalı havuzun makina dairesine yaptım 24 saat buharlıdır dalgıç pompalar havuzdan akan suyu dışarı atan motorlar en az 15 tane kondaktör var o panoyu taktıktan bu yana 5 yıldır hiç bir sorun yok,tabi pompalar sökülüp takılıyor ama panoda sorun çıkmıyor...
 
sayın arkadaşım makina teknisyeni torapans arkadaşımız yazacak bi cvp bırakmamış bana ama sen pono değişimi mümkün değil diyosan yapıcağın en iyi şey kablo girişlerini rokor ile kapat pano kapağına bildiğin fitiller var plastik onlardan uygula ve belli arlıklarla pano içerisine olasın nem ihtimaline karşı hava basıncı uygula bunu bi kompresör yardımı ile yapa bilirsin.
hadi kolay gelsin arkadaşım.
 
merhabalar.Su altında bile elektrik taşınıp kullanılırken sizin bu sorununuzun çözümü basit.arkadaşların dediği gibi tamamen kapalı ortam oluşturup (IP 67)nemli ortam malzemeleri kullanırsanız sorun kalmaz. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst