trifaze sayaç bağ.

aydın1878

Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar tesisimde (150KVA)MAKEL trifaze kombi sayacım mevcut.kompanzasyon sistemi kurulu düzgün çalışıyor
ADP de her ünite TMŞ leri ayrı ayrı .

Burda yapmak istediğim bazı ünitelerin elektrik tüketimlerini ayrı bir trifaze sayaçta (süzme sayaç diye tabir edilen) belirlemek ve tüketicisine (yükleniciye) tarafımdan, ayrı faturalandırmak.(Tedaş aboneye ait faturalandırmayı tabiki yine ana sayaca
yapacak)
Buna uygun sayaç bağlantı şemasını paylaşmanızı rica ediyorum..ayrıca akım trosu bağlantısı,çarpan değeri vs detayları da anlatırsanız sevinirim..
otomasyon
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
izim.png


x5 sayac baglantısı akım trafoları baglantısı aynen sekılde oldugu gıbı
 
uğur ustam teşekkür ederim ..buraya kadar tamam yalnız ben dahili (süzme) trifaze sayaç takıp bağlayacağım bazı ünitelerin yüklerinin elektrik tüketimlerini tespit etmek istiyorum .

tüm sistemin tüketimini yazan akım 250/5 akım trafolu kompanzasyonlu bir kurulu sistemmim var..
 
Kolon hattı alan sistemlerin TMŞ. lerinden önce veya hemen çıkışa akım trafosu bağla aoradan ölçüm kablolamasını yap Yada Hat alan bölgelerin hemen girişlerine bu sistemi yap...
 
süzme sayaç takacağın birimlerin yükü 20-25kwise x5 kombi (akım trafolu)takmana gerek yok 20/100 amp sayac takabilirsin okumasınıda 1/1 okursun ana sayacın da carpanına gore oku boylece hem ana sayacın kw bulursun hemde süzmeler ne yakmış onu gorebilirsin.bu arada süzme sayaçlar elektrik idaresi tarafından YASAKTIR.
 
Üstad açık şemayı çizersen çok memnun olurum hem daha iyi anlamış olurum..şimdiden teşekkürler..
 
arkadaşım çok teşekkür ederim.güç özellikle günün belirli saatlerinde değişiyor 75 kw üzerine çıkıyor belki daha fazla.. ayrıca süzme sayaç konusunda mevzuatı b,ilmiyordum ama bi şekilde yükleniciden tükettiği enerjinin bedelini tahsil etmeliyizki bizde mağdur olmadan tedaş 'ödmemizi yapabilelim.
 
ustam akım trafoların da k uçlarımı l uçlarımı topraklanacak dı... bazı şemalarda da k uçlarını topraklamış lar.. acaba deyişen bişey olurmu yoksa fark etmezmi.. teşekürler
 
Arkadaşlar akım trafolu trifaze sayaç bağlantısı şemasını atabiliceklere şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst