kaçak akım koruma rolesını anormal çalışması

ykarabasan

Üye
Katılım
6 Ağu 2008
Mesajlar
126
Puanları
1
Yaş
39
degerlı ustalar meraba bır konuda yarımlarınızı beklıyorum,,
Tesısatını kendı çektıgım(2 kat) eve şohben takacaktım fakat;
faz, toprak:214 v
faz , notr :208 v
toprak ,notr:10v (ac)
toprakla notr u kısa devre ettıgımde kaçak atmadı, normalde atması gerekıyordu(topraklama ıyı degıldır dıye duşundum) fakat olçumlerde faz topragın , faz notr den duşuk çıkması gerekıyordu ama toprak daha yuksek çıktı..
işin enterasan yonu faz ıle toprak arasına serı lamba bagladıgımda kaçak attı, hemen akabınde toprak ıle notr u kısa devre yaptıgımda kaçak attı( normalde atmıyordu), bır sure sonra (30 dakıka) toprak ıle notr kısadevre ettıgımde atmadı.
topraga yenı elektrot çaktıgım halde toprak ıle notr a rasındakı voltajı ındıremedım. kaçak akım alman malı saglam bır marka sıfır.
Sızce problem nerede..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
toprak hattıyla nötürü ölçüm yaptığın yerden önce gevşeklik olup olmadığına baktınızmı.enson çaktığınız topraklama elektrodunu eski topraklamanın bağlı olduğu kısma bağladıysanız ve ölçüm yaptığınız yer farklımı acaba tam açıklarsanız.bence topraklama ile nötr en kısa mesafeden ölçün ordada aynı sorun varsa nötr hattında bir problem olabilir.evin yanındaki binalarda voltaj ölçümü ve nötür toprak ölçümü yaptınızmı.kaçak akım rölesi kaç miliamper
 
faz- nötr geriliminiz düşük değil mi?
Nötr hattında sorun olabilir.
 
sorun kuvvetle muhtemel direkteki (veya box pano)nötr klemensini oksitlenmesi veya gevşek olması olabilir.öncelikle onları kontrol ederseniz çözüme daha iyi gideceğinizden emin olabilirsinizz..
 
nötr iletkeni ile toprak arası ölçülen gerilimler topraklama direncini küçülterek ortadan kaldırılamaz. nötr hattı kesitinin büyütülmesi çözüm olabilir.
 
Nötr iletkeninde bağlantı noktalarında gevşeklik olabilir ve buda voltajının düşmesinde etkendir.Diğer konu ise kaçak akımının koruma sınıfı şahıs korumamı yoksa yangın koruma mı?
Syg.
 
arkadaşlar nötr hattı konusundaki düşüncelerinize katılıyorum olabilir. Ve eklemek istiyorum.
FAZ-TOPRAK arası voltaj biraz yüksek. Nötr hattı ve topraklama sağlam ise 1-2 volt civarı görmeniz gerekir.
düzgün topraklama yapılmış bir elektrik tesisatında FAZ-TOPRAK arası voltaj 220 olur.

Toprak-notr
faz-faz
faz-notr
Faz-toprak

arasındaki ölçümü ana panodan yapmanızı tavsiye ederim. Arızayı sıkıştırma yoluna gitmiş olursunuz bu şekilde.
 
y karabasan kardeş hayal kırıklığı yaşamanı istemem ama sanırım senin o güvendiğin alaman malı bozuk gibi ne dersin prensip olarak k a röleleri üzerinden geçen akım faz ve nötür arasında oluşan dengesizliklerden kaynaklanan farklardan devreyi açarlar o da tölere edilmiştir mesela 30 m a gibi onun için gelen voltajın düşüklüğü falan etkilemez sadece üzerinden geçen akımın faz ve nötür arasında ki farklılığı değerlendirir
 
degerlı ustalar,
ılk verdıgım degerler, ana pano olçum degerlerıydı, notr de bır gevşeklı yok çunku, 4*6 mm yer altı kablosunun panoya ılk gırıştekı klemenslerden olçtum, eskı topraklama çubugu ıle yenı çaktıgım topraklama çubugu arasında 4 metre fark var yınede notr- toprak arasındakı degerı ındıremedım.kaçak akım rolesı 40 A (30 mA) LEGRANT.
Trafodakı işletme topraklamasında ve trafo mahalleye baya uzak son dırektekı notr un toprak baglantısında problem olabılır mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst