Konutlarda buatsız elektrik tesisat sistemi

Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Konutlarda buatsiz elektrİk tesİsati sİstemİ sİzce nasil
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eski ingiliz sistemi denilen bir sistem 2*4 mm2 birçift kablo bütünevi bir boru içinde dolaşıyor.sonuçta ilkel bir sistem ayrı ayrı sigorta koyma imkanı yok, kablolar da arıza takibi vs pek zor nereye gittiği bilinmeyen kablo sistemi en ufak bir arızda bütün bir konut elektriksiz kalıyor .senin ifade ettiğin başka bir mantıktada olabilirdiye düşünüyorum
 
Uzun mesafelerde buat kullanmamak vede dirsekli boru ise ileride arıza durumunda zorluk çıkarabiliyor.

Ancak her priz için dağıtım kutusundan boru atılmış ve her boruda sadece o prize ait kablo çekilmiş ise, bu işlem maliyet açısından yüksektir ama bana göre en sağlıklı olanı budur.

Prizler kasa' dan kasa' ya atlamalı olarak veriliyorsa son derece yanlış bir uygulamadır.

Buatsız yapılan bina tesisatlarında aydınlatma bağlantıları anahtar kasa' sı içinde yapılıyor. Diğer odaların aydınlatma linyesi için kimileri dağıtım kutusundan kimileri kasa' dan kasa' dan götürüyor.
 
Bence masraflı bi iş ...
 
Bence en güzeli gerçi bende yeni gördüm bu sistemi ama

Birincisi buat görünümünü ortadan kaldırıyor.
Normal dairede mesela 3 odanın prizleri tek linyedeyse bu sistemdede aynı,priz ve aydınlatma sortileri kasadan kasaya oluyor(derin kasa kullanılmak şartıyla)

Sağlamlığı soracak olursak;kasaların içinde bağlantı olduğu için gerek yer kaplamasın diye gerekse kolaylık olsun diye VAGO KLEMENS isimli klemens çeşidi kullanılıyor.

Dezavantajını gören varsa yazsın:)

Ayrıca uygulamada hızlı oluyor.
 
Arkadaşlar, bu sistem maliyeti azaltır.Artıramaz.Elektrik İç tesisleri Yönetmeliği de uygun aksesuarlar kullanılarak böyle tesisat yapılmasına izin veriyor.Üstelik henüz yaygınlaşmamasına rağmen gelecekte tamamen bu sistem ağırlık kazanacaktır.Bu sistemin kasası norm kasanın iki misli daha derinidir.lamba takozu yerine de buata benzer bir malzemesi var.Piyasada mevcut.
Bir de müşteriler böyle bir sistemden habersiz.Bilseler kesinlikle tercih ederler.
 
Syn;tknsyn çoğu prize atlma yapmadan ve her lamba sortisini ponoya götürmeden bahsetmiyorsak doğrudur...Ama diğer türlü masraflı iş ben bu işi prizlerde atlama yaparak,lamba linyelerini direk panoyla irtibatlandırarak yaptım ordan sölüyorum bide villaydı..Belki gözümüze öle geldi..
 
Abİ bence elektrİkle projeyle uĞraŞanlar bu İŞe bİraz merak sarsinlar,bence bu İŞde gelecek var.
benİm Şuan gÖrevlİ olduĞum toplu konutta bu sİstem uygulaniyor gayette gÜzel.
firsatim olursa bİara resİmlerİnİ Çekİp yada vİdeosunu foruma eklerİm.
 
Sn.bariser83 ,evet yine linyeleri gerektiği gibi oluşturuyoruz.Sorti yok gibi bir karış kadar oluyor.Zaten klemens kullanmak yönetmeliğe göre zorunludur.Bu zorunluluğu ihlal edip klemens kullanmayanlar var.Birde kötü klemens kullananlar var.Bu sistemi uygulayacak arkadaşlara mutlaka klemens kullanmalarını tavsiye ederim.Bağlantı yapacağınız yer buata göre daha dar ve derin.Yay baskılı Wago ve klenhause klemensler,vidalı Amerikan İDEAL klemensler(zeytin),ONKA buat klemensi,hiç olmazsa sıra klemens kullanınız.

19tp29.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tknsyn resimde gönderdiğin yaylı buat klemensi fazla yer kaplar ama aşağıdaki geçmeli buat klemensi daha iyidir.




11ty9zd.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,552
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst