Musluklarda Elektrik Çarpması YARDIM

tekoteko

Üye
Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Degerli arkadaşlar konu basit görünsede çok karışık.
2 katlı bir binada Şebeke girişi havai hat ve monofaze (yandaki binalarla bitişik nizam). Binaya giriş kofrasını ve Nötr hattını çıkardıgımız halde alt katta sorun yoktur ama üst katta musluklardan az şiddetlide olsa elektrik çarpıyor. Nizami bir topraklama yapıp su tesisatı borusuna baglıyoruz yinede çaprmayı engelleyemıyoruz. Üst katta kontrol kalemını nereye dokunsak elektrık gorunuyor. Şebeke girişinden direkt nötr alıyoruz ama ust katta kontrol kalemı yanıyor alt katta yanmıyor. Sankı ust katta başka bır noktadan elektrık alıyor zemın. Şebeke su tesisatı demir boru, bunun yanında dogalgaz tesisatı mevcut. Bu güne kadar böle birşey başımıza gelmedi yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
su tesisatına bağlanan topraklama birşeyi ifade etmez toprak hattınız biryerden kopmuş veya ciddi anlamda kısadevre temas var uzman bir arkadaş çağırırsanız halleder.
 
Arkadaşımız oldukça uzman görünüyor...
sayın tekoteko, belirttiğiniz gibi nizami bir topraklama ise, gerçekten de , zeminde başka bir yerden elektrik var gibi görünüyor. inşaatın demirinde elektrik var desek, alt katta neden yok?
sağlamca ve kuru bir tahtanın üzerine( ya da yalıtkan bir pvc paspasın üzerine ) çıkıp musluğa dokunmayı denediniz mi ? elinizde nizami bir topraklama varsa, ölçü aleti ile gerilim ölçebilirsiniz. bunu
1 - elinizdeki nizami topraklama- musluk arasında
2- elinizdeki nizami topraklama- yer arasında
yapmalısınız.
Bu size, elektriğin musluktan mı, binanın zemininden mi geldiği hakkında bir fikir verir diye umuyorum.
 
Aynı sorun elektirik kurumunda bir memurun farketmesiyle ortaya çıktı. Abone farkettirmeden direkten bir kablo çekmiş ve eve ayrı bir hat almış. Yıllarca kaçak yakmış. Kiracıymış bu kişi ve oradan taşınınca da kabloyu duvarın içinde bırakmış ama direkten sökmemiş. sizin binada da böyle bir durum olabilir mi. Ayrı çekilen hat binanın tesisatı ile temas ediyor olabilir mi?
 
Termosifon kullanıyor musunuz?
 
Kendim bizzat Elketrik teknisyeniyim. Binanın Girişi monofaze buşonu çıkardıgımız halde yinede elektrik vardı. Bizde dış kaynaklı oldugunu düşünerek sol ve sag bitişik bınaların kofralarını bıle söktük. Yine vardı sıyırmak üzereydim. Sonra bir ihtimal daha geldi aklıma birde arka sokaga ait bitişik bina vardı onun kofrasını söktügümüzdebmusluklardaki elektrik kesildi. Çözmüştük hiç umulmayacak bir yerden netice aldık. İnşallah sizlerin başına böyle kıl durumlar gelmez. Teşekkürler.
 
evin lambalarına iyi bakın kırık tasarruflu,armut varsa çıkarın. bir ara ben de karşılastım o sorunla aliminyum doğrama pencereler vardı onlarda falan vardı bu sorun çarpıyordu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst