ev elektrik tesisati

koseoglu61

Üye
Katılım
15 Ocak 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar ben elektronik teknisyen.iyim ara sırada elektrik tesisati yapıyorum tesisat'i yaparken anahtar ve pirizleri birbirinden bağımsız hat çekiyorum ve ayrı sigorta koyuyorum ev büyük ise sigorta sayılarını arttırıyor'um sizcede doğrumu yapıyorum yoksa 2 odayı birleştirip anahtar ve piriz leri aynı fazami bağlayıp diğer odalarında aynı şekilde mi yapayım yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatçılığı ile ilgili ustalık belgesi olmadan- ki zannederim yok - bu işi nasıl yapıyorsun...

Tamirat,tadilat mı , yapıyorsun?

Abonelik işlemini nasıl yapıyorsun ?

Ayrıca yönetmeliklerden de doğal olarak haberin yok... Bir eve iki linye-hat-çıkarıp her yana dağıtamazın...
 
Son düzenleme:
tesisat yönetmeligine göre bir piriz linyesine 7 adet priz (mutfakve sohben hariç) aydınlatmada ise bir aydınlatma linyesine 9 adet lamba baglaya bilirsin maksimum . mutfak için her priz e ayrı hat çekilir ayrı sigorta konur sohben içinde . aydınlatma ve priz linyeleri ayrı çekilir
 
Genellikle bizim yaptığımiz tesisatı söylersem her oda için 2 ayrı şartel bağlanır bunlardan biri lamba devresi diğeri ise priz devresi olarak tesisatı döşeriz bu yeterli olduğu gibi gücü yüksek olan yerlerde ör.mutfakta şartel sayisı artırılabilir
 
sağolun arkadaşlar ben eşe dost'a yapıyorum yönetmelik işini ev sahibi yapıyor anlattıklarıniza göre doğru yapıyorum benim bi akraba var elektrik ustası o nun tesisatina baktım bazı odalarda lamba ve pirizleri aynı faza bağlamış.pirizlerde piriz sayısına göre sigorta takıyorum 6 piriz'e 1 sigorta takıyorum sohben ayrı mutfak ayrı sigorta.
 
piriz linyeleri ayrı olur aydınaltma linyeleri ayrı olur.
sigortalar kablolar ve borular ayrı olur.
çamaşır makinası bulaşım makinası ve fırın gibi yüksek güç isteyen aygıtların linye hatları ve sigortaları bağımsız olmalıdır. klima hidrofor gibi aygıtlarda bu tekniğe dahil edilir.
ilave olarak kuvvet akım için çekilen hatlar ile zayıf akım için çekilen hatlar ayrı borular üzerinden çekilmelidir. kolay gelsin.
 
Elektrik iç tesisat yönetmeliğini internetten rahatlıkla indirip okuyabilirsiniz. uygun olan sayıları zaten arkadaşlar yazmış.
 
arkadasım prız ıle lamba devrelerını bırbırınden ayrı tut ozellıkle prızler bır odanın prızlerı ayrı sıgorta olrsa daha ıyı olur mutfak prızlerını 3 sığortaya dagıtabılırsın banyo prızı ıse tek sıgorta lamba devrelerını ıse toplamda ıkı sogorta yeterlı gelecektır kolay gelsın
 
öncelikle yönetmelik var ama uyan yok bulunduğunuz il veya ilçenin tedaş görevlisinin kabul edecegi şekilde yapnam gerek benim bulunduğum ilçede sigorta kutusunda enaz 6 otomat ve 1 adet kaçak akım rolesi olması gerekiyor yani mutfak ayrı diğer odalarıda ikiye bölüp 3 linye (3 lamba 3piriz olmak üzere) 6 otomattan dagıtım yapılabilir ama başta söylediğim gibi baglı oldugunuz tedaş ın abone kayıt kontrol memurunun şartlarını göz önünde bulundurmanız gerekiyor
 
herkese tesekkur ederim verdiğiniz bilgilere göre yapacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst