Evin Tamamında Voltaj Düşüklüğü Problemi

a@vcu

Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
43
3-4 gündür evin tamamında ani voltaj düşmesi ve yükselmesi oluyor. Digital voltmetre ile ölçüyorum bazen 160 volta düşüyor bazende 280 volta kadar çıkıyor, böyle sürekli alçalma ve yükselmeler oluyor. aynı hat üzende 4-5 komşuda da aynı problem varmış. Medaş yetkililerini birkaç kez çağırdım bina girişinde boşta kablo varmış düzelttik dediler direkteki bağlantı da sağlam düzelmiştir dediler bir düzelme olmadı. Artık medaşı aramaktan onlara gitmekten bıktım. Adamlar gelmese şikayet edecem geliyorlar ama problem çözülmüyor. Bu voltaj düşme ve yükselme sebebi neden kaynaklanıyor olabilir, tecrübeli arkadaşlar yardım ederse memnun olurum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu problemin sebebi şunlar olabilir.
1- sizin şebekeyi besleyen trofonun yetersiz kalması( yeni bi siteye ya da ufak çaplı sanayi atölyesine elektrik çekilmesi.. vb sebebiyle olabilir)

2- apartmandaki kablo kesitinin uygun olmaması(özellikle eski binalarda)

3-şebekede Bakım yapılırken tedeş ekibi ince kablo kullanmış olabilir..bir çok neden var ilgilenilmiyorsa şikayet edin bence çünkü evdeki cihazlar kullanılamz hale gelebilir...
 
Bilgileriniz için teşekkürler aydinbk23 hocam. ama aynı problemi farklı binalardaki yakın komşular da yaşıyorlarmış ama kimse aramamış elektirik kesilmiyor ya. Tekten emekli bir tanıdığa sordum sen şikayet edersin senin eve ve gelen direğe bakarlar diğerlerine bakmazlar birlikte şikayetçi olun dedi.(İşimiz yok komşularla da uğraş). Hadi biz elektirikten anlamıyoz medaştan gelen bu adamlar bu ihtimalleri nasıl düşünemiyorlar anlamıyorum...
 
Ben öyle bir durumla karşılaşmıştım ve sorun binaya gelen fazlardan birinin gevşemesiymiş meğer. Bir de ona bakın isterseniz.
 
sorun size gelen hattan tali gücü yüksek yere hat verılmıştır bu olabılır dıkkat edın aksam 7-8 den sonrada da aynısını yapıyorsa hergun diğer olabılecek sorun
trafo zayıflamaya başlamıştır
elektrık dıregınde kı bağlantılarda problem olmaz olsa elektrık gıder gelır ben yasadıgım ıcın
muhtemelen asırı yuklenme vardır
eğer oyleyse yakında trafo yanabilir
tedaşla ugraşmak zordur kolay gelsın
 
Arkadaşların dediği gibi bu sorunun birçok nedeni olabilir.ama benceTrafonun dengesiz yüklenmesinden veya Şebeke nötürünün yeterli olmadığındandır.Ayrıca size tasviyem binanız da iyi bir topraklama olup olmadığını öğrenin, eğer yoksa topraklama yaptırın ve bu topraklama hattını şebeke nötürüyle birleştirin.Bu işlem şebeken gelen ani voltaj iniş ve çıkışlarda binada bulunan cihazları korumada çok faydalı olur.
Öncelikle Medaş yakından ilgilenmyorsa Resmi dilekçe ile arıza başvurusunda bulunun.Bu durumda ilgilenmek zorunda kalacaklarını bilirler.
 
sana tavsiyem geceleri uyurken elektrikle calisan cihazlari prizden çek , gece patlama veya yanma olabilir ve bu sorunu en kisa zamanda gidert
 
kurumla veya komşularla uğraşmaktansa en kısa zamanda evdeki cihazlar yanmadan regületör alarak işi çözümle bence..saygılar....
 
Gerilimin 280 Volt civarlarına çıkması sizin evinizin bağlı olduğu dağıtım kutusunda(monofaze ise sayaçtan önce trifaze ise yeri önemli değil) nötr hattı gevşekliği veya kopmasıdır.
 
Voltaj düşmeleriniz topraklama dan kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek derdim ama 280 v şebeke gerilimi çıkmaz. Bu demektirki trafonuzda yük dağılımı iyi yapılmamış zaten komşularınızda aynı problemi yaşıyor muhtemelen kapasitif endüktif yük dengelemesinde sorun var mahalle trafonuzda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst