faturalar çok fazla geliyor

eefee

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
merhaba arkadaşlar.oturduğum evin sayacı akıllı sayaççç...faturalar 80 90tl civarında geliyor.bu rakamı nasıl aşağı çekebilirim ne gibi değişiklikler yapabilirim sayaçta yada kulanılan aletlerde...şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
elektriği fazla harcayan makinaları gece 10 dan sonra kullanın(çamasır mak,şofben,ütü vs..) yaraken led dahi olsa tvnizin vb aletlerin fişini çekin
 
Arkadaşlar bir yanlış anlamadır gidiyor. Elektrik tarife sistemine geçmek için ekstra elektrik kurumuna dilekçe vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde akşam 10 dan sonra ucuz olmaz. Haberiniz olsun.
 
tesisttaki nötr devresini kontrol et şase ypıyor olabilir
 
Eğer önceden mekanik sayaç olupta elektronik sayaca çevirildiyse bağlı bulunduğunuz elektrik kurumuna dilekçe verip 3 zamanlı tarifeye geçiş yapmalısınız. Tabi bunu yaptıktan sonra elektrik kullanım zamanlarınızı da sayaca uydurmalısınız. Syn ykb55 inde dediği gibi prizde kullanmadığınız sürece hiç bir cihaz takılı kalmamalı.
- Ayrıca sayacı ve tesisatı bir elektrikçiye kontrol ettirin. Topraga kaçak varsa fatura yüksek gelir.
 
tarifeye geçicekseniz eşiniz pek memnun kalmayabilir.akşam 22 den sonra çok zor oluyor işler
 
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...bu memlekette geçinmek zor..tasarruf şart..
 
kışın 3 derecede boş buzdolaplarının fişi takılı yazın en küçük yada kısmen ufak odaya takılmayan klimalar en büyük salona takılarak soğutma yapılması pencerelerin ve kapıların izalasyon eksikliği sadece can sıkıntısında takınılmak için açık bırakılan bilgisayarlar uykunun gelmesi için amaçsız seyredilen tv yine her odaya konulan klima ve tv ler ısıtılanı ısıttıktan sonra açık unutulan ocaklar ütü yaparken yapılan dedi kodu :) dvd ses sistemi uydu ve tv nin led ışıkları onlar yetmemiş gibi birde led ışıklı üretilen anahtar prpiz serileri :) zaman çok olduğu halde zamandan tasarruf ederken kapatılmayan ketlle ler su ısıtıcıları v.s elektrik faturası neden kabarmasınki tasarrufdan çok bilinçli kullanıcılar olsak bence daha iyi olacak ama !!!
 
Yavuz bey çok güzel anlatmışsınız ama bir de nokta virgül koysanız. Anlamak için iki kat enerji harcadım. Nerede bunun tasarrufu :)
 
Elektrikten Tasarruf etmek istiyorsanız öncelikle evinizde bulunan cihazların bir listesini çıkarmalısınız ve bunların verimliliklerini değerlendirmelisiniz diye düşünüyorum. örneğin aydınlatma olarak kullandığınız ampul türü yada spot kullanıp kullanmadığınız ve bu cihazların yerine kullanabileceğiniz aynı faydayı ve verimi veren cihazlara geçerek yada gereksiz olanları devre dışına çıkartarak az da olsa bir tasarruf yapmanız mümkün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,014
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst