Tarife Kodları

edremit

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
719
Puanları
506
Yaş
54
Arkadaşlar Elektirik faturası fesabında en önemli hanelerden biri tarife kodu olarak geçen hücredir. Daha önce örnek elektrik faturası olarak yayınladığım belgede tarife kodu "5.01.8.0" olarak yazıyordu. Bunun anlamı çift terimli (demantlı) ve çok zamanlı (puantlı) OG den öçüm yapan abone anlamındadır. Bu faturada demant hesabı yapılır Aktif hesabı yapılmaz puant hesabı yapılır. OG ölçüm olduğu için trafo kaybı yoktur. Tarife kodu hücresinin altındaki hücrede de Abone grubu yazar bu tesis için abone grubu köy sanayii dir dolayısıyla % 0,5 tüketim vergisi de yoktur.
Bu iş için özel başlık açıyorum. Sanırım tüm türkiyede (TEDAŞ'a bağlı kurumlar) ayni kodları kullanıyor. İsterseniz bu konuyu bu başlıkta inceleyelim. Ne nereden geliyor daha iyi anlaşılır.
İlginiz, isteğiniz ve katılımınız doğrultusunda konuya devam edilecektir. saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
gece tarifesi daha uygun diyolar
benim sayaç akıllı sayaç gece tarifesine geçmem gereklimi yoska otomatik geçiliyormu
gece tarifesinin kodu nedir ???
 
Bu konuyu iyi anlayabilmek için,öncelikle,EPDK sitesindeki "ELEKTRİK PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİ-
Ğİ"ni okumak gerekiyor.Tarife kodları ise,TEDAŞ tarifeler bölümündeki fiyatların yanında bulunmaktadır.
Tasarrufu yapan,sayaç değil,akıldır.Her işetmenin kendine göre gerçekleri vardır.Stok yapma imkanı ol-
mayan veya gece çalışmasına müsait olmayan işletmeler için,tasarruf yapılamayabilir.Tek/çift terimli ta-
rife de bir tasarruf sağlayabilir.Bunun için,öncelikle,söylediğim yönetmeliği incelemek gerekiyor.
 
arkadaşlar benim tarife kodum 5. 08. 1.0 kent mesken abone grubum da.geçen ay sadece buzdolobı çalıştığı halde 200 geldi tüketim.bu normal mi bu ayda tüketim 600 geçmiş 160 ytl fatura geldi.ufo var ama doğru düzgün yakmadım ütü fırın yok.itiraz etcem yine de bilgisi olan kent meskene göre bu tüketimin yani 600?? birimi gösterilmemiş.acaba sayaç mı bozuk ben yeni kiracıyım diğer kiracılara 40 gelmiş ufo yaktıkları halde benimse 160 ytl geldi.lütfen bi akıl verin.

tarife kodu "5.01.8.0" olarak yazıyor. Bunun anlamı çift terimli (demantlı) ve çok zamanlı (puantlı) OG den öçüm yapan abone anlamına gelirmiş.. Bu faturada demant hesabı yapılır Aktif hesabı yapılmaz puant hesabı yapılır.
bu bilgilere göre .baktım benim ki elektrik sorgulamadaki bilgide tek terimli gözüküyo.nasıl bi iş ya.yanlış hepsi.
 
Bir sorum olacak , cevaplarsanız sevinirim
Hangi tarife kodu , hangi tarifeye ait , bunun tedaş vs.. kurumlara ait web sayfalarında bir listesi var mı ?
 
malcom x kardesım oncelıkle gecmıs olsun dıyorum cunku bır faturaya ıtıraz edebılmen ıcın son odeme tarıhınden once etmelısın.ıkıncı bır hususta en son ödediğin fatura miktarı kadarını yatırarak tuketım bedelıne ıtıraz edebılıyorsun.Tuketıme gelınce ortalama bır ewın gunluk 10 kW dan ayda 300 kw gıbı bır ederı vardır.senın tesısatında bır kacak var gıbı geldı bana anlayan bırıne bı goz attırmanı tavsıye ederıum
 
Arkadaşlar fatura ya bakarak bir işletme yada evin 3 fazmı yoksa tek faz mı kullandığını nasıl anlayabiliriz? küçük iş yerleri için soruyorum ?
 
Değerli arkadaşlar bende forumunuza yeni katıldım. Böyle bir hizmet verildği için kuruculara ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Yukarıdan bahsi geçen konuları inceledim. Şuanda bende bir fabrikada bu işlerle uğraşıyorum. Puantlı elektrik tarifesinde trafo kaybı neden olmuyor? yada oluyorsa bu hangi kapsamda inceleniyor?
Burada sormak istediğim bazı tarife değişiklikleri yapacağım zaman puantlıdan normal tek zamanlı tarifeleri hesapladığımda trafo kaybını nasıl hesap edeceğimi bilmiyorum. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Bir fatura örneğini paylaşabilirimde

Saygılarımla.
 
Ölçümünüz OG den ise,sayaç,zaten trafo kayıplarını ölçtüğü için,ayrıca hesap yapmaya gerek yoktur.AG den ölçümde ise,aktif tüketimin % 3,5 uğu kadar ilave edilir.
 
arkadaşlar bende forumunuza yeni katıldım. Böyle bir hizmet verildği için kuruculara ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum. sizlere sorum şudur benim elektrik faturamda tarife kodu : 100 yazıyor bunun anlamı ne demek ve ne yapmalıyım
tüketim gündüz puant gece yazıyor ve hepsinin birim fiyatı aynı :0,249687
(ben kiracıyım) ilginize şimdiden tesekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,302
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst