elektrik iç tesisatı

umut_

Üye
Katılım
7 Eyl 2007
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
39
elektrik iç tesisatı hakkında bilgi resim dökümanları olan arkadaşların paylasmalarını bekliyorum nasıl döşenir püf noktaları ben bu meslekte yeniyim ama bilgilerim var ama paylaşım olan arkadaşların bilgilerini deneyimlerini bir tek kat evin iç tesisatı nasıl veya iki kat nasıl döşenir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öncelikle mimari plan gerekir.Plan üzerine elektrik tesissat projesi çizilir.Bu projeye göre ise uygulamaya başlanır.Bunun için önce proje çizmeyi bilmek gerek sonra da basit bir evin tesisatını yapmak için bir elektrikçinin yanında çalışmak şart,teorik bilgi kontrolkalemi.com da çeşitli yerlede var.Ama pratik bilgi olmadan bu işi öğrenmek çok zordur.
 
arkadaşım ben zaten çalışıyorum ama farklı bölümlerde neyse bilgi verecek arkadaşları bekliyorum çeşitli yerlerde var dediniz nerelerde var
 
slm istediğim siteyi bulamıyorum içtesisat nasıl döşenır
 
iç tesisat binanın projesine göre çizilmiş olmalı. buna göre daha önceden atılmış olan boruların içine kablo çekilerek yapılır.
borular ne kadar düzgün atılırsa kablolar da o kkadar kolay çekilir, sorun çıkmaz.bilgine...
kolay gelsin.
 
Sn_ umut bir veya birçok katlı binalarda Tesisat ve Taahhüt işlerimizde değerli arkadaşlarımızında Foruma katılarak bilgi ve tecrübelerini araştırmacı bilgi sahibi olmaya çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olacağına canı gönülden inanıyorum.
-Öncelikle mesleğinizi gerçekten severek benimsiyerek Azimle çalışmak
-işinizin öncelikle maddiyat konusundan önce mesleğinizi dürüst ve çok iyi geliştirmek (Emeğinin karşılığı mutlaka gelecektir.)
-Yapmış olduğunuz uygulama Taahhüt işinizin Projesini çok iyi okumak
-Elektrik iç tesisatı Yönetmeliğini okumak bilgi sahibi olmak ve uygulamak
-Uygulama yapacağın (Taahhüt) inşaatın elektrik Şantiye Aboneliğini almak(Diğer Taşeronlara elektrik enerjisi verilmesi.)
-Uygulama yapacağın inşaatın Temel Topraklaması;Temel Topraklama şeridi Galvaniz30*3,5mm,Galvaniz Topraklama Kazık 1m.-1,5 m.-,Şeritten şeride,şeritdendemire elemanları. Ve projedekiTemel Topraklama Planına göre hazırlanması.Bu arada Asansör var ise Asansör kuyuya Topraklama şeridininde çıkarılması.PDB potansiyel dengeleme Barası Binada Yıldırım Paratoner,sıhhı tesisatta Galvanizboru aksamı var ise irtibatlanması.
-Proje Uyarınca Tavan Elektrik hasır Borularda Aydınlatmalarda 14 lük ,Priz ve kılima tesisatlarında 18 lik-Kolon beslemelerinde 26-32 lik Pls Borular.
-Buarada Proje uyarınca yapılan işlerde bina iş sahibinin kullanacağı vaziyet planını almak uygulamayı yapan arkadaşlarımızın, bir işi ikikere yapmamak.
-zayıf akım tesislerde Yangın Duman dedektörü hırsız alarm,CCTV Kamera sistemlerinin altyapılarında yedekli elektrik tesisat boruları bırakmak.
Bina sisteminde UPS Kesintisiz Güç kaynağı var ise UPS içinTopraklama sistemini bağımsız yapılması
-Duvar Desant Borularında Norm Buatlar ve Tesisatımızın montaj esnasında dengeli ve güzel görünümü içim Geçmeli Anahtar kasalarının kullanılması.
-Kablolama tesisatında Kesitlere ve RENK Kotlarına kesinlikle uyulması.(Siyah-kahve-kırmızı FAZ)..(Mavi nÖTR.)...(Sarıyeşil TOPRAK).
- Tali Panolarda Kaçak akım Şalteri 30mA. (KAR) Kullanmak Linyeleri ayrı ayrı sigorta kullanarak tesisattaki yükü Dengelemek. Aydınlatmalarda 10 Amp -- Top. Prizlerde 16Amp.-- Mono.Kılımalarda 25 Amp Trfz.Kılımalarda 3*32 Amp. otomat kullanmak.
-Ana Panonuzda 30-40 cm Baza yapılması Ölçü devrelerinin Sayaçların veya Kompansazyon panosunu Yer seçimi yapılarak Tesisat odasının oluşturulması.Sistemde Jeneratör sistemi var ise nerelerin beslenerek Transfer Panosundan Jeneratör barasına enerjinin verilmesi.
-İş yeri binamızın Elektrik ANA beslemesinin TEDAŞ dan Enerji müsadesini alarak Brajman Hattının BAX--Elektrik Trafo Binası---Mevcut elektrik Direkten..
-Tüm montaj bitiminden sonra Tesisatlarımızı Test ederek kontrollerini yaparak Yapı denetim ve Tedaş Görevlilerine karşı alnımızın akıyla çıkmak.
FAYDALI OLABİLDİMSE NE MUTLU
Selam ve Saygılarımla.
 
merhaba
bende 2,5 yıldır proje ve taahhüt işleriyle uğraşıyorum.Tesisat projesi çizmek için EMO'nun ''Elektrik ve Zayıf Akım Tesisat Projelerinin Hazırlanması ve Kontrolünde Dikkat Edilecek Kurallar'' diye bir kitapçığı var oradan faydalandım.(Önümüzdeki günlerde güncellenmiş olarak yenisi de çıkacak.)Bir de yine EMO'nun iç tesisleri yönetmeliği mutlaka inceleyin.

Saygılarımla;
 
yeni işe başlamam nedeni ile elektirik tesisatı nasıl çekilir,kablolar neye göre ayarlanır.hangi kablolar nerelerde kullanılır.bilgi aradım bulamadım.yardımcı olurmusunuz.
 
Megep sitesinde çeşitli kaynak modüllerden faydalanabilirsin,örneğin iç tesisat döşeme teknikleri,aydınlatma projeleri,çağırma tesisatları,haberleşme tesisatları vb.modüllere bak derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst