Solar sistemi şebekeye bağlama

basriacar

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar,solar enerjisi ile elde ederek depolamış olduğum 12 voltu, inverter vasıtası ile Akü üzerinden, 220 volta çevirerek, sigorta kutusu üzerinden de sadece aydınlatmalarda kullanmak istiyorum.Öyle ki; bir anahtar vasıtası ile sistemi devreden çıkardığımda lambalarda yine eskisi gibi normal şebekeden devam edebilsin.
Bu konuda yardımcı olacak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
En basit şekilde,2 kutuplu seçici anahtar ile,bu işlemi yapabilirsiniz.Ancak,seçici anah-
tarda bir arıza durumunda,PV sistemini,Şebeke ile karşılaştırarak,hasarlanmasına sebep olabilirsiniz.Bu nedenle,MEKANİK KİLİTLİ ,kontaktörlü transfer sistemi veya en emniyetlisi Socomec ( gulboy.com dan inceleyebilirsiniz ) şalter ile otomatik transfer işlemini yapabilirsiniz.
 
elimde 240 wlık güneş paneli var. aküsüz doğrudan şebekeye nasıl bağlayabilirim? kullanmam gereken inverter özellikleri ne olmalı? amacım sadece gün içinde tasarruf sağlamak. sigortaya nasıl bağlarım? yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Solar sistemle şebekeyi beraber bağlayacaksanız,inverteriniz şebekeye senkron olmalı.Bunun için inverter basit birşey olamaz.Mutlaka uC ile kontrol edilmesi lazım.Yani şebeke 0 derecede iken inverterde 0 derecede ,90 da iken 90 da olmalı.Bu şekilde 2sini beraber kullanabilirisiniz.
 
teşekkür ederim arkadaşlar,
peki; uygun inverter alındığında sigortaya bağlantısı tam olarark nasıl oluyor? bu konuyla ilgili pek bilgim yokta, anlayabilecegim bir dilde anlatabilir misiniz?:confused:
bir de şimdi tek panelle mümkün değil mi yani?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst