ISKRA Akıllı sayaç?

__eXe__

Üye
Katılım
16 Eki 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Selam bugün su faturam gelmiş sabah çıkarken gördüm sonra dedim elektrik faturası gelmişmi acaba bakayım diye bi baktım ISKRA marka elektronik sayaçlar takılmış şok oldum bu nedir neyin nesidir birisi anlatsın yaw tarifler falan varmış ne bu bilmiyorum birşey üstünde sayılar gidip geliyo cart curt nedir napılır bununla bi anlatın bna :D
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu bir akıllı sayaç.
Eğer tarife anlaşmanızı yaptıysanız çeşitli puantlarla faturanız gelecektir.
 
elektronik elektrik sayacıdır kendisi.
Saygılar..
 
pardon ikametiniz neresi birde kulak mühürlerinde yıl varmı
 
10 yılını dolduran elektrik sayaçlarının TEDAŞ tarafından yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor. Her ildeki dağıtım şirketi, bu çerçevede ömrünü doldurmuşların yerine akıllı sayaç takıyor. Bu arada, isteyen aboneler de seçilen tarifeye göre değişmekle birlikte yüzde 25 civarında bir tasarruf sağlayan söz konusu cihazlandan taktırabiliyor. Bunun için dağıtım şirketine başvurmak yeterli oluyor. Sayaç değişimi aboneye 23 YTL artı KDV`ye mal oluyor. Bu tutar, bir sonraki faturaya yansıtılıyor.Elektronik sayaçların devreye bağlantıları ve işlevleri bakımından mekanik sayaçlarla benzerlik taşımasına karşın, yapıları gereği çalışma prensipleri mekanik sayaçlardan farklıdır. Elektronik sayaçların çalışması kısaca, bağlı oldukları devrenin akım ve gerilim bilgilerini elektronik devreler yardımı ile dijital olarak algılayıp, değerlendirerek tüketim bilgisi olarak üzerindeki LCD ekrana aktarması şeklinde tarif edilebilir.

Ancak elektronik sayaçların mekanik sayaçlardan farklı olarak sayaç ekranından tüketim büyüklüklerinin yanı sıra sayaç etiket bilgileri ile tüketimlerle ilgili tarih, saat, tarife bilgileri ve sayaca dışarıdan yapılan müdahaleleri de izlemek mümkündür. Ayrıca bu bilgileri belirli zaman periyotları ile saklayan ve istenildiğinde geçmişe yönelik bilgilerin alınabilmesine imkan sağlayan, silinmeyen bir hafıza ünitesine sahiptirler. Gelişmiş modellerinde (Kombi sayaç) aşağıdaki değerler de okunabilir.

-Aktif (kWh),
Endüktif reaktif (kVArh),
Kapasitif reaktif (kVArh) ,
Anlık güç(demant-Kw)),
Görünür güç (kVA),
Akım(A),
Gerilim(V),
-Bununla birlikte tüm bu bilgilere, sayaca uygun donanımlar tesis edilerek data hatlarıyla veya GSM şebekesi ile çok uzaklardan erişimi de mümkündür.
-Bir başka özellik ise, sayacın çalışması mekanik sayaçlarda disk dönüşüyle, elektronik sayaçlarda ise impuls led’i yardımıyla ışıklı izlenir. Sayacın üstündeki mavi butona bastığında ise LCD ekranda saat, tarih, 1.-2. ve 3. ( varsa 4. ) tarife blgilerini toplamda ne kadar kWh harcama yaptığını da göme olanağın vardır. Akıllı sayaçların diğer sayaçlara göre iki farkı bulunuyor. 1- Elektronik ekrana sahip olması. 2- Günün farklı saatlerinde ne kadar elektrik enerjisi kullanıldığını rapor etmesi. Analog saatlerde tüketilen elektrik bir zaman ayrımına tabi tutulmaksızın toplam bir değer olarak faturada belirtiliyor. Oysa akıllı sayaç, faturayı sabah, akşam ve gece saatleri olmak üzere tüketimi üç aşamaya ayrılmış olarak gösteriyor

tr_escape arkadaşımızın dediği gibi bağlı bulunduğun elektrik idaresine gidip tarife seçimi yapman gerekmektedir. eğer yapmadıysan faturan sana toplamda harcanan elektrik kadar bı fatura gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst