DİGİTAL TRİFAZE SAYAÇ BAĞLANTISI HAKKINDA!!!

aydoğan

Üye
Katılım
6 Ara 2006
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
MERHABA ARKADAŞLAR.
Digital trifaze sayaçlar faz girdi faz çıktı sırası ile bağlanır.
R,S,T fazları girer ve çıkar.Bir şarküterinin sayaç girişinde kablonun birinde (çıkış) yüzeysel olarak izalasyonun yanmakta olduğunu gördüm. sigorta kutusundan dağıtımına baktım ve tek faz ile tüm soğutucu dolaplara dağıtım yapılmış. diğer 2 faz 3-5 armatür ile 12000 btü klimaya bağlanmış. dolapların bağlandığı fazdan 14A akım geçmekte.Diğer fazlardan 2.4-1.6 A akım geçmekte. Sonra fazlar arasını ölçtüm değer alamadım. Gidip sayaş giriş beslemesine baktım. adamlar tek fazı tüm girişlere bağlamışlar. bu bağlantının sakıncası yada yapılma amacı nedir. YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
adı üstünde trifaze sayaç.şebekeyede öyle bağlanması lazım.yoksa neden öyle imal edilsinler.aynı fazdan beslenmesi için etikette şöyle yazması lazımdı ......tek fazlı 4 telli aktif elektrik sayacı ....bağlantıyı değiştir....kolay gele.
 
yüzeysel olarak kablo yanmakta dediğiniz için sakıncasını zaten kendiniz belirtmişsiniz yük tek faz bindirilmiş en kısa zamanda yükleri fazlara eşit dağıtınız en azından dengelemeye çalışınız kolay gelsin.
 
:) TEK FAZLI 4 TELLİ ELEKTRİK SAYACI
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,799
Son üye
ferhatakpolat

Yeni konular

Geri
Üst