Elektrik Devrelerine Giriş

rotart

Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. Ben elektirk ve/veya elektronikçi değilim ve pek anlamıyorum. Siteye üye oldum çünkü bir konuda acilen yardıma ihtiyacım oldu. Konuyu nereye açacağımı bulamadım. En azından başlıkla alakalı bir yer herhalde.

"Elektrik Devrelerine Giriş" adında basit bir döküman var elimde eme çok kötü bir fotokopi ve çok yüzeysel.. Zaten konu hakkında sizin kadar pek bir fikrim de olmadığı için olayı çözemedim. Dökümanlar arasında özellikle anlayamadığım bir konu var..

Bağımlı ve Bağımsız Akım ve Gerilim Kaynakları..
(Bağımsız gerilim kaynağı, bağımsız akım kaynağı, akım kontrollü akım kaynağı, gerilim kontrollü akım kaynağı, akım kontrollü gerilim kaynağı, gerilim kontrollü gerilim kaynağı gibi alt başılkları var.)

İşte bunların birbirine dönüşümleri, basitçe örnekler falan var. Örnekler çözümsüz :D Mesela bir devre verilmiş.. İçinde ne arasan var, direnç akım, bağımlı ve bağımsız akım ve gerilim kaynakları..vs falan dirençden geçen akım, şu elemanın gücü...vs gibi hesaplamayı öğrenmem gerekiyor. Daha önce mesela ben serway fizik kitabından basitçe devre sorularını çözebiliyordum. Bilğilerimi kitaptan tekrar hatırlayarak notlara birkez daha baktım ama bu bağımlı ve bağımsız kaynakları pek anlayamadım.. Serway da olmadığından olsa gerek :) Bu konuda basitçe bilğiye ihtiyacım var. Örnek çözümlü falan.. Acaba elinizde paylaşabileceğiniz bir döküman var mı? 3-5 gün içinde olayı kavrayarak öğrenmem lazım..

Şimdiden çok teşekürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Olur.. Ya da google amcaya elektrik yazim daha temelden alim.. Dalga geçer gibi ne o öyle yaa arkadaşım.. Ya yazdığımı okumadan link vermişsin ya da konuyla alakalı değilsin. Benim o verdiğin linkdeki başlaıklardan neredeyse 1-2 si dışındakilerin ilğilendirmediğini biliyorum.. Yanlış yönlendirme neden yapıyorsun anlamadım.. Basitçe birşey sormuşuz.. Elektirk mühendisliği lisans eğitimi nasıl alınır diye sormadım ben. Konuyu pek anlamasam da, aradığım şeyin nokta tayini yapılacak kadar basit, 3-5 satır tanımı olan birkaç uygulaması olan en fazla 10 sayalık bir belge olduğunu biliyorum.. Ki zaten buldum da aradığımı..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst