Elektrik kontağı nedir.

avatar10

Üye
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
45
televizyonlarda hep duyarım fakat nasıl olduğunu bılemem.
elektrık kontagından cıkan yangın gibi kelimeler kullanılır.
1-elektrik kontagı nedir ?
2-nasıl olur.bu kontaga neler sebep olur.?
3-her kontak oluşunda yangın yani yangına sebep olacak ateş çıkarmı
4-onceden azda olsa belırtılerı varmı
5-bına eskıyse ne gibi onlemler alınabılır.önceden elektrıkçıye bazı ölçümler yaptırılabılırmı önlem açısından.
bu sorulara cevap verecek bılgısı olan bır arkadas varmı acaba.
bılmeyenler ıcın faydalı bılgıler olacagı kesın.
saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
adın çıkacağına canın çıksın diyorlarya işte böyle birşey,ne zaman bende bir haber dinlesem % 90 elektrik kontağı,çünkü artık klasikleşmiş,onu diyenler çok bilenlerdir.mutlaka elektikten kaynaklanan sorunlar olur ama bu kadarda yüksek değerde olacağını sanmıyorum.

küçük beyinler kişileri, orta beyinler olayları, büyük beyinler ise fikirleri tartışırlar
 
İşin teknik detayı bilinmediği için elektrik sebepli her yangına elektrik kontağından yangın çıktı deniyor. Elektrik yangına nasıl sebep olur? Aklıma gelen birkaç durum:

Atan sigortaya tel sarılır, hatta bi daha atmasın diye kalınca sarılır. Bir yerde bir arıza olur sigorta atsa kurataracak ama sarılan kalın tel yanmaz yangın çıkar.

Kablolardan veya elektrikli cihazdan kaçak vardır. Bir şekilde sigorta arızalı, kalitesiz veya büyük seçilmiştir, atmaz, kablo ısınır, rezistans gibi kızarır ve yangın çıkarır.

Faz - nötr veya toprak arası kısa devre sonucu patlama ve kıvılcım oluşabilir.

Kapalı yerde gaz kaçağı vardır. Biri gider lambayı yakar, bu esnada anahtarda oluşan küçük ark gazı tutuşturur ve bomba gibi patlar.

Bide gördüğümü yazayım. Kendini elektrikçi sanan biri apartmanın dağıtım panosunda nötr hattını keser. Dairelerdeki zilller, buzdolapları, televizyonlar yanar, yangın çıkmasına ramak kalır.

Uygun seçilmemiş şalter büyük akımlarda başarılı olarak kesme yapamaz bom diye patlar gibi erir hem yanar hem yangın çıkarır. O nedenledir ki ucuz malzeme her zaman en iyisi değildir.

Eski evlerde veya tesisatlarda bu riskler daha yüksektir. İşi bilen bir elektrik fen adamı tüm sistemi kontrol ederek risk olan noktaları belirleyebilir. Tekniğine uygun yapılan ve kullanılan bir sistemde bu tür olumsuzlukların olma riski bana sayılasal çıkma ihtimalinden daha düşük olduğu için gönül rahatlığı içinde yaşanılabilir.
 
volkanyazgeldi kardesimin dediği gibi elektrik kontagı aynı faali mechul cinayetler gibi yakalananın üstüne nasıl kalıyorsa kasıtlı veya kasıtsız cıkarılan yangınlardada isisn içinden cıkamadıklarında sucu elektrigin üzerine atıyorlar.30 yıl elektrikle içiçe yasadım (istisnalar hariç o.g.iletken kopmasa vs.)böyle bir yangınla karsılasmadım.nedense hep depolarda emtia degeri yuksek yerlerde çıkıyor.vur abalının sırtına nasıl olsa su götüren yeri cok
 
benim çalıştığım firmada hiç elektrik olmayan bir yerde yangın çıkmıştı rapor tutulurken hemen elektrik kontağı diye tutuyorlardı itiraz ettik araştırma sonucu sigaradan kaynaklandığı ortaya çıktı. onun için hemen elektrik kontağı sözüne inanmayın
 
Nedeni ve sebebi bilinmeyen yangınlar içinde kullanılır, bir çeşit suçu elektrik kontağına atıp dosyanın kapanmasını sağlamaktır suçlu vs aramaya gerek kalmaz
 
merhaba arkadaşlar. bu "arc flash" hakkında türkçe bilgilere nasıl ulaşabiliriz? özellikle konuyu açıklayan dökümanları ve bu konudaki emniyet kitlerini nasıl bulabiliriz? böyle bir kit lazım da bize...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,033
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst