Dükkan açma maaliyeti nedir, nereye ne kadar ödeniyor?

Katılım
14 Eki 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
Basit bir elektrik tesisat dükkanı açmak için bazı ödemeler varmış, vergi mükellefi olmak, Kira verecek, muhtasar verecek, dükkanın camına bir yazı yazsa belediyeye vergi verecek, bağ-kur'a kayıt olacak, her ay prim verecek gibi.Bu verilecek fiyatları bilen arkadaşlar yazabilirmi?örneğin vergi ne kadar?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kazanç varsa vergi ödenir.Kira ile ilgili stopaj ve KDV var.
Bunlar çok cüzi rakamlar.Esas düşünülecek olan işyeri kirası ve sosyal güvenlik primidir.
Diğerleri bunların yanında küçük kalır.Elektrik ve su parası var.
eğer muhasebeci tutulursa bunada ayda 100-150 civarında birşey ödenir.
defter tutmayı ve beyanname vermeyi bilenler kendileri takip edebilirler.
bunlar basittir ama bilmeyen için karışıktır.eninde sonunda muhasebecinin kapısı çalınır.
belediye tabela vergisi alır.cama yazıdan para alınmaz.
 
Elek. arkadaşım sizin dükkanınız var mı?Ortalama olarak kira hariç ayda ne kadar giderim olur,Muhasebeci parası her ay mı?örneğin 1 ayda hiç iş yapılmazsa da ödenir mi? Sosyal güvenlik pirimi her ay mı ödenir?tahminen ne kadar tutar.Teşekkürler.Kısaca basit bir elektrikçi ayda kira hariç ne öder.
 
İşyerim daha önce vardı.Muhasebeci ve sosyal güvenlik her ay ödenir tabiki.
Tutar veremem ama ilk mesajımda çok tutanlar söylediğim gibi.
hiç iş yapılmasada muhasebeci para alır,çünkü beyanname ve defter yazılması gerekir.
halen dükkanı olanlar ayrıntılı bilgiler verebilir.
 
aylık giderlerin dükkan kirasının stopajı vardır galiba 3 ayda bir
her 3 ayda bir kar zarar cıkarırsın en düşük 50 tl
vergi mükellefi olcan için bağkurlu olcaksın ssk lı olamassın onun pirimide suan 232 tl
muhasebe ücreti her ay 60 tl şahıs firması için tabi şirket olursa 250 tl
bide her ay damga pulu vergisi var 17 tl
fatura kesersen giriş çıkışını dengelemen lazım açık çıkarsa k.d.v ödersin
 
dostum tam teşekküllü açarsan masraflı ekstra masraflar oluyor kısaca şöyle söylim
ruhsat masrafları : 500
elektrikçiler odasına veye esnaf sanatkara kayıt: 650
ilk açılış noter*maliye masrafları: 200
yazar kasa : 400
fatura ve matbuu evraklar : 400

daha sonra her ay
kira : 600
bağkur : 240
tel su : 80
muhasebe :65
oda aidatı :50
kdv hariç diğer vergiler aylık: 25
stopaj: 120
daha aklıma gelmeyen bir sürü gider....velhasıl esnaflık her daim zor zanaat azizim. kimi gün güldürür kimi gün süründürür. devlet akbaba gibi tepemizde. neyap et devlete borçlanma, tefeciden beter eder adamı. benden söylemesi
 
Muhasebecini doğru şeçmen lazım, senin gelir -giderini çok iyi takip etmeli,
 
vergi mükellefi olcan için bağkurlu olcaksın ssk lı olamassın onun pirimide suan 232 tl

Gerek ödenen prim, gerek sağlık hizmetleri gerekse emeklilik durumunda ssk ile bağkur arasında avantaj farkı var mı? Tüm sgk'ların birleştiğini biliyorum ama, bağkurlu olmak yerine dükkanı başkası adına açıp orada ssk'lı olarak çalışmanın pratik bir avantajı var mıdır?

____

devlet akbaba gibi tepemizde. neyap et devlete borçlanma, tefeciden beter eder adamı. benden söylemesi
Türkiye'de iş yapmak gerçekten zor! Hele ki dürüst ve iyi niyetli biriyseniz ayakta kalmak çok zor. Başkalarının hakkını yemeden, kaliteden ödün vermeden, yalan söylemeden, işçinin hakını yemeden iş yapmak neredeyse mümkün değil.
Devletimiz, girişimciye destek olacağına, koyulan birçok bürokratik kural yolsuzluğa, usulsüzlüğe, hırsızlığa teşvik ediyor.
Maalesef.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerek ödenen prim, gerek sağlık hizmetleri gerekse emeklilik durumunda ssk ile bağkur arasında avantaj farkı var mı? Tüm sgk'ların birleştiğini biliyorum ama, bağkurlu olmak yerine dükkanı başkası adına açıp orada ssk'lı olarak çalışmanın pratik bir avantajı var mıdır?

dükkanı başkasının adına açmak pek iyi olmuyo aslında örneğin ihaleli işlerde ve imza gibi mesala iş yapıldı işin ödemesi resmiyette kimin üstüne görünüyosa müşteri o kişinin hesabına parayı yatırıyo ( ya o kişinin devlete veya resmi kuruma borcu varsa sonra hemen o para uçup gider ) bi iş görüşmesine gidersin veya keşfe mesala devlet veya kamu işi yanında dükkanı adına açtırdığın kişiyimi gezdireceksin iş alınmıştır imzalar atılacaktır gel imzanı at dersem müşterini yanında müşteri kafadan senden işkillenir bana göre sağlıklı bi iş olmaz heleki şirketsen hiç tavsiye etmem ayrıca ssk lı olmak herzaman bağkura göre avantajlı mesala emekliliktede çok farkediyo benim bildiğim muhasebecimşn bana söylediği ssk lı işveren olmak istiyosan yanında ssk lı bi işçin olacak sonra seen ssklı olabilirsin ama işyerini başkasının adına açarsan ssk lı olabilirsin tabi ama bana göre riskli tercih sizin.
 
Selamun aleyküm
"" devlet akbaba gibi tepemizde "" lafı doğru değil. Burada bariz baskılar ve yanlışlar olabilir ama bunu devlete adletmemek gerekir. Bu insanların sorumsuzluğundan vebenzer bir takım boşluklardan ortaya çıkmış sorunlar olsa gerek. Devlet dediğimizde içerisinde devletin kurucu kitlelerini samimi insanlarını da içine alan bir söz etiş oluruz. Birçok ugulama belki azınlık insanların isteği ile yapılıyor da olabilir.
Hayırlı günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst