lazer

memocad

Üye
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar lazer nedir çalışma prensibi nedir bununla ilgili bilgi verirmisiniz benim bildiklerim 15w gibi düşük bir güç ile demir bakır gibi metal ametalleri kesebilecek kadar güçlüymüş üstelik bu bir tür ışıkla oluyormuş ayrıca lazer radyasyon oluştururmu ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
laser 15 w guc ile ancak kuyumcu malzemesi gibi ince malzemeleri kaynak veya delme yapabilir.
buyuk guclu laserler c2o lazeridir.
bunlar kesme kaynak vb ıslemler ıcın uygundur.
c2o lazerı 3 adet gazın aynı florasan lamba gıbı dusun yuksek gerılım ıle harekete gecırılıp ozel lenslerle odaklanıp kullanılmasıdır.
bu teknolojı yuksek teknolojı denen teknolojıdır.
her gun guc ve kalıtesı artırılıyor.
lazer cesıtlerılerıne gore cesıtlı alanlarda kullanılır.
yag lazeri,c2o lazeri,neon laseri vs
kucuk gucluler tıpta kullanılır.
bununla ılgılı sorularınınıza cevap verebılırım
:)
 
peki katı lazerlerle olmaz mı ?
benim istediğim benim küçük mini CNC var işmili motoru yerine kendim basit bir lazer yaparak max.3mm sac malzemeleri işleyebilmek neden lazer dersen hassas işleme özelliği benim isteim kendim yapabileceğim basi bir lazerin nasıl yapıldığı yada piyasada ucuza getirebileceğim bir yol varsa bililendirirsen sevinirim.
 
laser basit bir cihaz degildir.
ileri elektronik techizat yüksek maliyetli lensler özel olarak imal edilmiş ekipmanlara ihtiyac duyulur.
konunun uzmanı fizik kimya elektronik birlikte calısılmalı
gözünü korkutmus olmayayım ama bu bir bilim ve sanayi bransı olmustur.
örnek cift cidarlı cam tüp,özel imal edilmis vakum lens pompası,özel imalat türbin,özel imalat tanesi 2500 E
lens 18000v 200mA kontrol ünütesi vs
 
tşk suha benimki meraktı acaba yapılabilirmi diye düşünmüştüm ilgin için tşk.
 
peki bu lazer kesme tezgahlarında kullanılan lazer makinelerinin markaları nelerdir o konuda bilgi verebilirmisin
 
Selamun aleyküm
Verilen bilgilere eklenmesi gereken birçok eklenti olmalıdır; belki teknik eksiklikler de olabilir. 25000 avro diye bahsedilen özel bir laze rcinsi için veya seri üretime girmemiş olduğu için yüksek fiyatlarda olabilir. Ancak kesme işlemlerinde kullanılan lazerler bu derece yüksek fiyatlar da değildri. Doğru bilgi için gerekli firmalar araştırılıp ; daha da uygunu ulaşılan bilgilr yrtdışından da kontrol ettirilmelidir. Sizin direk işiniize yaramasa da araştırma ve bilgilendirme için kullanılabilir.
Lazer eriterek işlem yapar malzemelerde. Hassasiyet için umduğunuz yüksek beklentileriniz varsa lazerle ulaşamayabilirsiniz. Lazerle yapılan kesme deneylerinin bir kısmında kesme gazı etkisi görülmesi için verileri değiştirilerek tekrarlanan deneylerden birinde çok kaba bir yüzey çıkıyor açığa. Teknik olarak lazerle kesim en yüksek eritmeli işlemlerden birisi olabilir ama nano veya mikro yüzey beklentiniz varsa belki ulaşamazsınız kullanım koşullarında.
Lazer yapmak çok pahalı bir iş olmayabilir. En uygununu yapamayabilirsiniz ama deneysel olarak belki çalışan bir sistem yapabilirsiniz. Youtube de bu tip çalışmalar vardır takiip edebilirsiniz. "homemade" diye arattırmanız gerkebilir.(homemade laser gibi...)
Lazerle cnc de kesme yaamasanız da işaretleme veya plastik gibi malzemeleri kesme yapabilirsiniz belki .(ucuz olanları ile) Siz eğer cnc de böyle bir çalışma uygularsanız yayınlayıp bilgilendirmenizi rica ederim. Fikir vereblir veya birsonrakilerin önünü açabilir.
Lazerde tetikleme denilen bir olay vardır; bununla kısa anda yüksek güç elde edilerek malzeme de belirli noktalarda yüksek sıcaklık artışı gerçekleştirilir. Eğer tetikleme ısıs yayılımı gibi ekilere rağmen yeterli olursa tetiklenerek kesme yapılır. Kullanılan etkili sistemlerde bu tip kullanım vardır.( kabaca aktarmaya çallıştım)
Siz sisteminiz için birçok düşünce geliştirebilirsiniz. Mesela bulabildiğiniz ve almayı uygun gördüğünüz lazer cinsinden (mesela 2w) birde fazla alıp aynı noktaya odaklamaya çalışırsanız(fiberoptik kablo ((lazer için)) veya direk aynı noktaya odaklama) herhangi bir işlem gücüne ulaşabilirsiniz. Lazerli kesme aletlerinin yaygın olduğunu biliyorsuuzdur; bu aletlerin hurdasını ya da hurda parçalarını servislerinden hurdacılardan araştırabilirsiniz.
Yalnız lazer yansımasına araştırma yaaparak önlem almalısınız.
azerlerin malzemeler için emilimi farklı olduğu için herhangi bir lazer sizin işleminize gücü yüksek de olsa yaraamayabilr. Mesela nd-yag lazerinin aliminyum tip malzemelerde emilimi yüksektir karbondioksite göre. Bunun diyagramını da web den bulmanızı tavsiye ederim.
Eğer bir şekilde lazer bulup da gücünü arttırma düşünceleriniz varsa; lazeri daha iyi odaklamanız verimliliği arttırır. Bunu için basit yöntemler de kulanılabilir. Sizin işlem verililğinizi de arttırırır muhtemelen.
Hayırlı günler dilerim.
 
örnek ıkı alman fırması baasel laser tech,rofin laser
2500w co2 laser perfolans mak yaklasık 700 milyar ıdı 5 sene once perfolans makınası
yuksek kalıteli laser cıkıslı
 
Selamun aleyküm
Benim yazdıklarıma mı yazdınız bilmiyorum.
Bu fiyatların yüksek olmasının nedeni ayrı meseledir. Bu arkadaşın sistemine uygun fiyatı yüksek sayılmayan lazerler vardır. Yaygın olan lazer kesme aletlerinin fiyatı üksek değildir. Bu lazer aletinin otomasyona dönüştürülmüş hadeki fiyatının 3te 1 inden daha azdır muhtemelen lazerinin fiyatı. Bu otomasyonlu lazer kesme 20milyar olmuş olsa 2. elde daha da düşük olsa lazeri de muhtemelen çok daha düşüktür.
Lazerlerin tam olarak seri üretime girmemiştir diye düşünüyorum; bu sebeple fiyatları tam bir dayanak sayılmaz olması gerekir. Daha önce yanlış hatırlamıyorsam çok yüksek bir güçte lazer oluşturulmuştu ve de fiyatı belki yüksek fiyatların da çok daha yükseğindedir. Bu oun oo fiyatı hak ettiği anlamını taşımaz. Fiyatların dengeye ulaşması yanlış fiyatların ve piyasaların engellenmesi gerekir.
El yapımı olan video da izlenebilir; ve de şu bilinmelidir ki lazer sistematiği ile muhtemelen bir lazer yapuılabilir ama bunun gereklilikleri ayjrı bir mesledir.
Lazer birleştirme yöntemi de düşünülmelidir.
Soruyu soran arladaş bir şekilde sistem kurmaya çalışırsa ki; sonuç alınamasa da bir araştırma sayılır; buralarda yyayaımlamasını rica ederim. hayırlı günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst