Elektrik Tesisatı

muller

Üye
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar burada elektrik tesisatı dosenmesi ile ilgili pratik bilgiler verebilir miyiz.

Mesela kangal boru, spiral boru,rijit borular 12,14,16 vs çeşitli çaplarda mevcut. Bunlar boruların iç çapları mı dış çapları mı. Bunlara ait ek parçası, rakor, muf,kroşe alırken mesela 16 lık boru için 16'lık rakor,muf vs mi alıcaz yoksa bi buyuk çaptakileri mi alıcaz, verilen çaplar ek elemanlarının iç çapları mıdır yoksa dış çapları mı. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar burda biraz tesisat malzemeleri hakkında bilgi verebilirse ve örenk tesisat resimlerini burda paylaşabilirsek güzel olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Borularla ilgili bir dokuman gonderiyorum . Kullandigin boru kacliksa ayni olcude muf veya ek elemanlar alacaksin . Kroseler icinde durum aynidir 16 baruya 16lik krose kullanirsin Ayrica baru icin bu olculer dis captir muf gibi elemanlar icin ic captir
 

Ekli dosyalar

  • SPRAL BORU.rar
    10.1 KB · Görüntüleme: 192
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektirik tesisatıyla ilgili güzel bir döküman
 

Ekli dosyalar

  • tesisat.pdf
    3 MB · Görüntüleme: 20
Paylaşım için teşekkür ederim arkadaşlar
 
merhabalar ufak bi düzeltme yapabilirmiyim.normal pvc boru üzerine bi alış verişse bu 16lık boruya 7lik kroşe kullanılması gerekir.
 
çok teşekkürler arkadaşım güzel bir paylaşım
 
arkadasım kondüvi heabı diye birşey var bir araştır . polivinül klörür(pvc)lük borudan 3 tane 2.5luk kablo 2 tane 1.5luk kablo ve tv kablosu rahat ilerliyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst