ENERJİ SARFİYATI NASIL HESAPLANIR?

storm6116

Üye
Katılım
19 Eyl 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
36
ARKADAŞLAR 3000W BİR ISITICI 1 SAATE KAÇ KWh ENERJİ HARCAR FİYAT OLARAK. YARDIMLARINIZ İÇİN TŞK EDERİM
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
W=P.t W=3.1=3 kWh yapar bu değeri kilovatsaatin fiyatı ile çarparsanız bulursunuz.Tarifeli sistemde fiyatlar değişiktir onun için hangi tarifede kullanacaksanız otarifenin birim biyatı ile çarpmalısınız.
 
Mormal ev tarife nasıl oluyor o konuda bilğilendirirseniz sevinirim birde 3 fazlı kombi sayaç nasıl okunur o konuda bilğilendirirseniz çok iyi olur.
Aktif endüktif kapasitif olarak yardımlarınız için çok tşk ederim.
 
3000w=3kw yapar onuda elektrik tarıfesinden bulursunuz
 
arkadaşım 3 fazlı kombi sayaç demek tarifeleri olan reaktif kapasitif değerleri heaplayan belli bir güçlü trafolarda kullanılan sayaç demek..
 
Kombi sayaçlarda menü içinde dolaşarak tarifelere ulaşırsınız.Ev abonelerinde kullanılan akıllı sayaçlar da olduğu gibi Aktif güç T1-T2-T3 günlük normal tarifeler,T4 ise boş,T ise =T1+T2+T3 dür. Diğer end. ve kapast. ise sayaç menü açıklamasında kodlama olarak verilir.( 5.80 gibi)
 
bauhausedan prize takılan enerji ölçme cihazı aldım. cihaz gayet güzel tavsiye ederim.
cihazı prize takıyorsunuz cihazın kendi üzerindeki prizede 3680VA'e kadar olan yükü takıyorsunuz. cihaz üzerindeki lcd göstergede Voltaj, Akım, Güç W ve VA olarak ayrı ayrı, Frekans, Güç faktörü(cosfi), tüketilen toplam sarfiyat (KWh), Tarife fiyatı girişi (faturadan bakıp yazılabilir, zam gelmediyse 18krş civarı) ve hesaplanan toplam tüketim maliyeti(cost) görülebiliyor. böyle bir cihaz alıp kullanabilirsin istediğin an ne kadar güç tükettiğini kaç para maliyeti olduğunu(vergiler hariç) evin içinden görebilirsin. cihazın fiyatı 25TL.
 
arkadaşlar T0 ya da T değerini ücretle çarptığımda bana gelecek faturaya eşit mi olur bu değer yani faturada ekstradan birşeyler ekleniyor mu bunun haricinde? birde şuanda 1 kw ne kadar bilen var mı acaba?
 
arkadaşlar T0 ya da T değerini ücretle çarptığımda bana gelecek faturaya eşit mi olur bu değer yani faturada ekstradan birşeyler ekleniyor mu bunun haricinde? birde şuanda 1 kw ne kadar bilen var mı acaba?

T değerine pekçok fon ,vergi ekleniyor.O yüzden kw bedeli x T= tutar olmuyor.
Eğer tafolu abone iseniz işin içine hat kullanım bedelleri de giriyor ki, bu da hattın bağlantı noktasına kadar olan kısmın mülkiyetinin size ait olup olmamasına göre değişiyor.
ayrıca abone olarak seçtiğiniz tarife de belirleyici.(tek terimi,çift terimli vs.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst