proje

javous

Üye
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar iyi günler benim inşaat halinde bir dairem var bunun bir odasını dükkana çevirmek istiyorum elektriksel olarak birşey yapmam gerekiyormu projede dükkan gözükmüyor projede normal ev olarak gözüküyor... bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Projede dükkan yapmak istediğin yer dairenin bir odası olarak gözüküyor ise , o şekilde inşaatı tamamlaman gerekiyor yoksa İskan alamazsın... İnşşat bitip ruhsat aldıktan sonra bir tadilat projesi ile yapabilirsin başka türlü abonelik alamazsın..
 
belediyeye giderek tadilatlı yapı ruhsatı almanız şart. bunun için devam etmekte olan inşaatın tadilat öncesi mimari projesi ve tadilat sonrası mimari projelerini çizdirmeniz gerekiyor. belediyenin görüşü doğrultusunda statik mekanik ve elektrik projeleri istenebilir. kolay gelsin.
 
ilginiz için teşekkürler

Projede dükkan yapmak istediğin yer dairenin bir odası olarak gözüküyor ise , o şekilde inşaatı tamamlaman gerekiyor yoksa İskan alamazsın... İnşşat bitip ruhsat aldıktan sonra bir tadilat projesi ile yapabilirsin başka türlü abonelik alamazsın..

yanlış anlamamak için yazıyorum bilgisizliğime ver kusura bakma ilginiz içinde çok teşekkürler projede normal ev olarak gözüküyor bayadır yaptıramamıştım ben bu evi şimdi yaptırmaya karar verincede bir odasını dükkana çevirmek istedim ben şu an inşaatı yaptırıyorum fakat belediyeden tadilat falanda almadım ben önce inşaatı tamamlayıp öylemi belediyeye gideyim yoksa şimdiden bir tadilat projesi çizdireyimmi birde buranın elektriğini evden alsam problem çıkarmı yoksa en garantisi belediyeye gidip yeni proje çizdirmekmi ... aslında dükkan olacağı için elektrik saatininde ayrı olmasını istiyorum ama bana en doğru yolu gösterirseniz sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ruhsattaki proje nasıl ise o şekilde tamamlaman gerekiyor... Ya da tadilatlı şekilde tekrar çizdirip tekrar yeni bir ruhsat alman gerekir...Zaten projedeki (herhalde bina kaçak değildir -yani ruhsatlıdır) bağımsız bölüm sayısı ne ise o kadar sayıda abone alabilirsin...

Eğer elektrik projesinde Umumi sayaç (genel sayaç ) varsa onu dükkanda (geçici olrak tadilat projesi çizilene kadar) kullanabilirsin.. -tabii iskan alındıktan sonra-

Evden dükkana enerji veremezsin , ticari abonelik alman gerekir ayrıca ,aksi halde kaçak işlemi yapılır...

>En doğrusu bölgendeki mimar veya mühendise dükkan tadilatı işini öncelikle sorman...

Not:Bazı belediyeler inşaat sürerken veya ruhsat alındıktan sonra yapılan tadilatlara müsaade edebiliyor ( çok ender de olsa)
 
belediyelerce alınan inşaat ruhsatları 5 yıllık sürelidir.
ruhsat alım tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde inşaata başlanmadıysa ruhsat geçersiz olur.
ve
5 yıl içerisinde yapı iskana bağlanmadıysa ruhsat yine geçersiz olur. sn javous eğer siz ruhsatı 5 yıldan önce almadıysanız her hangi bir sorun yok. zaten metre karede değişim olmayacağına göre imza tastik harcından başka belediyece masrafın olmayacaktır. tadilat projeleri normal projelere göre daha ucuzdur. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst