Tasarruflu ampüllerin sisteme zararları...

mstyalvac

Üye
Katılım
12 Ara 2008
Mesajlar
428
Puanları
1
Arkadaşlar işyerlerinde 30-40-50-100 ad. kullanılan tasarruflu ampüller Şebeke geriliminin dengesinimi bozuyor artık ne yapıyorsa taktığımız tasarruflu ampüller 1-2 gün içinde patlıyor sebebi nedir çözümü nedir buyrun tartışalım...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
şebeke değerlerinde ne görüyorsunuz? 100 lambadan 1 i ni patlıyor? çoğunluğu mu?
 
tasarruflu ampüllerin markası ne acaba birde bunların takıldığı spot mu armatürmü?mesele sadece elektriksel olmayabilir ?bunlarıda düşünün?
 
Nötr hattınızda bir sorun olmadığından eminmisiniz ?
 
Evet nötr nötr nötr ampuller 2 faz arasına sıkşıyo olabilirler :)
O devreye ait fazda sorun olabilir
O gurubu besleyen kablo kesiti
Marka diyecem şu aralar hiç bi markaya güven kalmadı osram ampul aldım karaköyden sırayla tek tek gittiler phlıps keza aynı
Duylarıda gözden geçirmek lzım
 
Sayıları her geçen gün biraz daha artan tasarruf ampulleri konusunda uzmanlar uyarıyor

Elektrik sarfiyatında büyük ölçüde tasarruf sağlayan ampul ve flüoresanların sayısı artarken, bunların kullanımından doğabilecek sorunlar için de önlemler alınması gerekiyor.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaynakların etkin, verimli kullanılması açısından tasarruflu ampullerin yaygınlaşmasının olumlu bir gelişme olduğunu, ancak bu ürünlerin kullanımının çoğu kişi tarafından çok iyi bilinmeyen sıkıntıları da beraberinde getirdiğini söyledi.

''ELEKTRİĞİN FORMUNU VE KALİTESİNİ BOZUYOR''
Gülşen, tasarruflu ampullerin doğru terimiyle ''harmonikler'' oluşturduğunu, herkesin anlayacağı şekilde ise ''elektriğin formunu ve kalitesini bozduğunu'' ifade etti. Şebekedeki oluşan form bozukluğunun miktarı göz önünde bulundurularak bazı önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Gülşen, aksi takdirde, bu ampullerin kullanımının daha da yaygınlaşmasıyla birlikte, kullanılan elektriğin kalitesinin düşeceğini ve tüm kullanıcıların olumsuz etkilenmesinin söz konusu olabileceğini söyledi. Gülşen, ''Düzenlemeler yapılmazsa, tasarruflu ampullerin artması şebekelere ciddi zarar verebilir'' dedi.

Şebekenin, bu ampullerin neden olduğu form bozukluğunu ayarlayabileceğini, ancak bunun için oluşması muhtemel bozukluğun miktarının bilmesi gerektiğini anlatan Gülşen, bu konuda en büyük sorunun ise, fiyatının ucuzluğu nedeniyle tercih edilen Uzakdoğu kökenli ampuller olduğunu kaydetti.

Gülşen, standartlara uygun malzemeyle yapılan tasarruflu ampullerin ne kadar bozulma yarattığının bilindiğini belirterek ''İthal edilen, ucuz,standart dışı kalitesiz malzeme kullanılırsa, oluşacak etkiyi bilmek mümkün değil, çok miktarda kullanımda şebeke zarar görebilir'' uyarısında bulundu.
 
bu gibi problemler genelde çin malı ucuz malzemelerde görülüyor. benimde bir defa başıma geldi. aldıktan sonra hergün sırayla bozulmaya başladı lambalar. sonra gittim hepsinin yerine osram aldım sorun çözüldü. ucuz mal alarak zarar etmeyin derim.

ikinci olarakta diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi nötr hattındaki problem veya nötrün anahtara bağlanmasından doğan problemler olabiliyor ki sizin probleminiz grup halinde bir bozulma olduğu için ikinci seçenek daha olası bir durum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst