difüzör nedir

Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
34
abilerim bu difüzör nedir ne işe yarar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arama motorlarında difüzör yazarsanız karşınıza çıkacaktır. Ben de bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Havayı, suyu vs. dağıtan bir sistemin bir parçası.
 
Başka anlamda da kullanılır. Basınç yükseltmede. Bernolli denklemine bakarsanız kinetik enerji basınca dönüşür. Difüzörde hız azalır, basınç artar. Bu şekilde çalışan vakum pompaları var. 2. ve 2+ nesil kaynar sulu reaktörlerde kor içi resirkülasyon da difüzör pompaları ile sağlanır.

"abilerim bu difüzör nedir ne işe yarar" demişsiniz. Gösterdiğiniz difüzörü göremiyoruz.
 
selam hidrofor,dalgıç pompa vb. su basan cihazlarda fan ın etrafındaki plastik,bronz veya metal dökümden yapılmış fan döndügünde yaptığı tazyigi kaybolmadan dışarıya veren aparattır ve her fanın bir difizörü mevcuttur.
 
Merhabalar,

"Difüzör" tabiri maalesef yine dilimize dışarıdan yerleşmeye çalışan bir kelime. Fransızca kökenli " diffuser " (okunuşu difüze ) -yaymak, dağıtmak - fiilinden türemiş olan bir kelimedir. Difüzör bu fiilin isim biçimi olup; dağıtıcı, yayıcı anlamına gelmektedir.

Arkadaşların belirttiği gibi otomobil dünyasında, özellikle hızın önem kazandığı uygulamalarda, yarışlarda aracın altından giren havanın oluşturacağı negatif aerodinamik özellikleri minimize etmek için geliştirilen ve böylece hız ve verimlilik anlamında havanın oluşturacağı olumsuz etkiyi azaltmak ve mümkünse bunu avantaja çevirmek için geliştirilen bir konsepttir. Difüzörlü araçların alt kısmını incelediğinizde aynı bir vida gibi dişli sistemlerde olan yivli yollara benzer hava akım yollarının olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu şekilde havanın aracın altından geçerken belirli rotalar izlemesi sağlamıştır.

Aydınlatmada ise difüzörlü armatürlerin ışığı yayma, dağıtma özelliklerinin optimize edildiği görülür.

NOT: Meraklısına dilimize girmiş bir kaç Fransızca kelime

1. Özellikle eski mesleki kitaplarda "Motör" tabiri kullanılırdı. Bu tabir Fransızcasından geliyor. ( Le Moteur )
2. bobine
3. alternateur
4. ampoule
5. câblage
6. transformateur
ve daha nice nice
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst