Anahtarlı otomatik sigorta ile devre kesici arasındaki fark nedir?

JeHu

Üye
Katılım
6 May 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Her ikisinin de fonksiyonu devreyi kesmek. Peki bu iki ürünü birbirinden ayıran fark nedir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigortalar termik korumada yapar.
 
Evet sn elek minyatür devre kesici sınıfında olan w otomatların aşırı akım koruma özelliğide vardır. Federal'den alıntı eğri ve altındaki açıklamadan görüldüğü üzere B eğrisi w otomat nominal akımın 1,13 katı gibi küçük bir değerin 1 saat kadar çekilmesi durumunda devreyi açabilmekte.
Kompakt şalterlerle en büyük farklarından en önemlisi kısadevre kesme kapasiteleridir.
 
arkadaşlar slm
w-otomatlarda b ve c serisinin farkı ne? benim araştırmam sölüuyorki b serileri hassas devre elemanlarının korunmasında kullanıyor c serisi ise biraz daha esnemeye müsait elemanlarda mesela evlerde herşeye sigorta atmasın diye kullanılıyor. doğrumu ? elimize şart name gelince projesini oluşturunca neye göre hangi yapı yada devre elemanlarına göre bu serileri kullanıcam ? yardım ederseniz sevinirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst