anahtarlı priz nasıl takılır yardım?

Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
arklar odada priz yuvası olmadığı için lambanın anahtar düğmesini çıkartıp anahtarlı priz yuvası(priz+anahtar) taktım. Ama lamba açıkken priz işlev görmüyor kapalıyken şarj gibi ufak voltajlı cihalar çalışıyor. o arada lambada hafiften yanıyor. Ketıl-ütü gibi şeyleri hiçbir şekilde açmıyor. Bunu nasıl halledebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Anahtara nötr gelmediği için,bu durum oluşur.En yakın buattan,ayrı bir nötr hattı çekmeniz
gerekir.
 
arkadaşım öncelikle piriz takmadan önce anahtar üzerinden fazmı yoksa nötrmü geçiyor tespit et.ona göre buata kadar kablonu çek.ayrıca ütü ketıl gibi cihazlar çalıştıracaksan uygun kablo kesiti kullan.yaptıgın hata muhtemelen nötr ve topraklamanın yerini karıştırmışın kontrol et.
 
Anahtara gelen kablolara paralel priz bağlamışsınız. Anahtar kapalı lamba yanarken tabiiki işlev görmez :) anahtar açıkken prizdeki yükünüz lamba ile seri bağlı olur ve lamba gücüne göre muazzam bir gerilim düşümü olur. Aydınlatma devrelerinde sorti kablo kesiti 1,5mm2,Priz devrelerinde 2,5mm2 dir. Eğer priz olmasını istediğiniz yerde priz buatı yoksa Aydınlatma linye kesiti 2,5mm2dir,aydınlatma buatından ayrı kablo çekiniz ancak bu durumda topraklama olmadığından yine problem olacak prize toprak gelmeyecek. Yanlışın içinde doğru arayınca böyle paradoksların çıkması normal. Priz ayrı olmak şartıyla Priz buatından faz+nötr+toprak 3x2,5mm2 kablo çekilmesi gerekir. Anahtarlı priz yönetmeliklerimize aykırıdır.
 
Son düzenleme:
anahtara fazmı notürmu gelıyo kontrol et faz gelıyosa bı notür kablasu daha cek yalnız prızı calıstıracagın ıcın koblo kesıtı 3x2,5 olması lazım aksı taktırde prızde calıstıracagın cıhaz kablo kesıtı yeterlı olmadıgından kablolar erıyebılır veya sıgortası atar onun ıcın sen yınede saglam olması ıcın standart neyse onu yap
 
çok sağolun arkadaşlar şimdi buat nötr ü çekelim diyelim. anahtarlı prizin arkasında 4 kablo giriş yeri var.

0(1)........0(3) BU yandaki 0 lar prizin arkasındaki kablo giriş yerleri
................... olsun. Elimiz de bir faz kablosu bir buattan çektiğimiz
................... nötr kablosu birde kendi nötr kablosu var.
0(2)........0(4) Şİmdi arkadaşlar hangi kablo
................... yu hangi 0 'a takmam gerekiyor.?
 
Son düzenleme:
1.ve 2. ucun prize ait giriş uçları kabul edersek; Fazı 1'e bağla, nötr'ü 2'ye bağla, 1'den 3' atlama yap ve lambaya giden kabloyu ("kendi nötr kablosu" dediğin) 4'e bağla tamamdır.
 
arkadslar nıye bu kadar uzattıkı anahtar hattına zaten nötr gelmedıgı ıcın oradan priz hattı alamayız bunun icinde anahtarın tamustundekı muhtemelen ordadır buat tan anahtar kasasına eger tesısatın toptaklaması varsa 2,5 luk toprak+faz+nötr kablosu cekılmelıdır ve kasanın içinde toplam 5 adet koblomuz olacaktır mevcut olan kabloları anahtara sonradan cekılen kablolarıda prize takılmalıdır
 
1.ve 2. ucun prize ait giriş uçları kabul edersek; Fazı 1'e bağla, nötr'ü 2'ye bağla, 1'den 3' atlama yap ve lambaya giden kabloyu ("kendi nötr kablosu" dediğin) 4'e bağla tamamdır.

senin dediğinin aynısnı yaptım olmadı. Yetkili arkadaşların yardımcı olmalarını istiyorum.
 
bu anahtarlı prizi perakende nerde bulurum ?
ilk tercihim karaköy veya teknomarketler !
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst