Tünel kalıp elektrikçiliği nedir?

sevgili bigpasha tesekkur ederim elinde görsel ögeler varmı kasa montajı yada buat montajı ile ilgili
Doğru uygulamalar olmamakla birlikte bulabildiğim foto (netten)


tunelkalip11.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
cok teşekkur ederim bu resimleri bende gördum formdan baska arkadaslar da varmıdır daha ayrıntılı fotograflar. bir iş için bilgi toplamam lazım acil
 
BARİSER83 GÜZEL HAZIRLANMIŞBİR YAZI
 
merhaba arkadaşlar,
bu kalıp işinde rezervasyon yerlerini belirlerken nelere dikkat etmek gerekir?yardımcı olursanız memnun olacağım.
 
merhaba;
biz elektrik tesisatları üreten bir firmayız karadenizde. karadenizde tünel kasa, tünel buat, tespit elemanları kullanılmıyor.
bu ürünleri üretmek istiyoruz ürünler hakkında nasıl olması gerektigi hakkında bilgi fotograf video gonderirseniz sevinirim. [email protected] mail atarsanız sevinirim.
 
selam arkadaşlar bu güne kadar karşılaşmadığım bi işle karşı karşıyayım daha çok o .g a . g işleri yaptım ama tünel kalıp hakkında hiç bi bilgim yok ciddi bi yoğunlukta bi iş var elimizde kolaylığı ve zorluğu ayrıca işin pratik yollarını açıklıcak bi arkadaşımız varsa çok sevinirim şimdiye kadar netten bulduğum bilgiler beni tatmin etmedi..... şimdiden teşekkürler
 
önemli olan final haline göre rezervasyon yerlerini belirlemek.
 
merhaba arkadaslar tunel kalipta perdede polyester kullanmaktayim, elektrik kasasina donmek istiyorum tavsiyeleri olan varmi ? ve tabliyede daha pratik yontemler bilenler yardimci olabilir mi ?
 
Arkadaşlar tünel kalıp elektrikçiliğini gözünüzde çok da büyütmeyin. :) Burda anlatılacaklarla fazla birşey öğrenemezsiniz. Proje okumayı biliyorsanız elektrik iç tesisat yönetmenliğini biliyorsanız anahtar yerden ne kadar yüksekte priz ne kadar yüksekte bilirseniz yeter. Tünel kalıpta elektrikçi demirciyi takip eder. Demirci perdeyi diktiğinde eğer o duvarda priziniz buatınız varsa demire tutturacaksınız ölçüsünde. (Ölçüleri sabit kolonlardan dış duvarlardan ve zeminden alacaksınız) Buattan çıkıp sigorta kutusuna gidecek olan boru tünel konulmadan önce tahmini ölçüde kesilip rulo yapılır ve demire asılır, perde konunca o boru tavandan sigorta kutusuna götürülür. Anlatması gerçekten zor siz en iyisi DİYARBAKIR veya BİNGÖL lü elektrikçi ekipleri bulun projeleri verin ellerine yapsınlar. Tünel kalıp işini hem elektrik hem inşaatta bu iki memleket gençleri çok iyi yapıyor. Fotoğraf değil de video çekim olsa sanırım daha kolay anlaşılır. Malzeme olarak size 2-3 farklı renk boru, tünel kalıp kasası, buat, takoz, koli bandı (bol), strafor (7,5 cm kalınlıkta), demir bağlama teli... hazır bulunsun. Strafor sigorta kutusu yerinin rezervasyonu için kullanılacak. Kalıbın vinç ile bırakılması esnasında birkaç kasa ve buatınız kırılacak veya yeri değişecektir. Hiltiniz hazır bulunsun kalıp çıkartıldıktan hemen sonra bunları tamir edecek ölçülerine getireceksiniz. Bir de demire binen (sıkışan) borularınız tıkanacaktır bunlarında tıkandığı ezildiği yerleri bulacak tamir edeceksiniz yoksa kablo yollamanız imkansız olur. En çok görülen hatalardan biri de çok saylı tip daireler varsa bu daireleri birbirinden ayıran duvarlardaki tel-tv-priz linyelerinin yanlışlıkla diğer dairenin sigorta kutusuna götürülmesi olayıdır. Buna da dikkat. Borularınızın tabliyede sıkışmaması için küçük hilelerle ; demir ile kalıp arasına borunuzun geçtiği yolları sıkıştırmaması için taş parçası koyabilirsiniz. (ya da 3-4 cm kesilmiş 32 lik boru parçaçıklarını dik koyarak demirin borunuza binmesini engelleyebilirisiniz) Bir de bu sistemde her duvar hazır yapılmıyor bazı iç duvarlar sonradan normal bims ile yapılıyor. O duvarlara gelecek tesisatın borusunu tavandan sarkıtmanız gerekecektir. Daha sonra desant yapacaksınız. Özellikle fayanslı kısım ölçülerine dikkat gerekiyor (aplik, ralina... gibi)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst