220-110 Volt Çevirici

Hazır yeri gelmişken benimde pekiştirmek istediğim bir konu ortaya çıktı. 50Hz. ile 60Hz. arasında çalışma sistemi olarak düşündüğümüzde trafolu veya trafosuz bir sistemde ne gibi olumsuzluklar meydana gelir. Saniyede 50 salınım ile 60 salınımın devre ekipman çalışma düzeneğinde ne gibi olumsuzlukları doğurur desek başka deyişle.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hazır yeri gelmişken benimde pekiştirmek istediğim bir konu ortaya çıktı. 50Hz. ile 60Hz. arasında çalışma sistemi olarak düşündüğümüzde trafolu veya trafosuz bir sistemde ne gibi olumsuzluklar meydana gelir. Saniyede 50 salınım ile 60 salınımın devre ekipman çalışma düzeneğinde ne gibi olumsuzlukları doğurur desek başka deyişle.

Elektrik motorlarında devri arttırır. Örneğin 50 Hz olan bir motor 1500 d/d iken 60 Hz'de 1800 d/d olur.

Bunun haricinde dizayna bağlı olarak trafolarda ısınma meydana getirebilir.

60 Hz ile enerji iletirken iletkenden daha verimli faydalanırsınız.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar...
 
Merhaba mesutelb ve alfa romeo;

Masaj minderini iki elektrikçi arkadaşa gösterdim, ikisi de kendilerinin yapamayacaklarını ilettiler. Entegre kartının yandığını, çalıştırabilmem için kartı değiştirmem gerektiğini, karttan ellerinde olmadığını, internette araştırarak bulabileceğimi söylediler.


Sizden ve diğer forum üyelerinden yardım rica ediyorum; bana İstanbul'da önerebileceğiniz bir elektrik-elektronikçi var mı? Veya siz ilgilenirseniz, size göndermem mümkün mü?

Rahatsız etmek pahasına problemi kısaca yineleyeceğim; Abd'den masaj minderi aldım, alet Abd'ye uygun olarak 120 V. için üretilmiş. Voltaj düşürücü özelliği olmayan bir dönüştürücüyle çalıştırdım, 2.dakikasında kapandı, bir daha da açılmadı...
 
Yeni aldığım hoparlörde dip gürültüsü var, az da olsa rahatsız ediyor, cihaz amerikadan geldiği için 220 - 110 volt çevirici trafo ile birlikte kullanıyorum. Bu yüzden olabilir mi?
Eğer öyleyse
Dip gürültüsüne sebep olmayan bir trafo nereden bulabilirim? Profesyonel bişey olsa sorunum çözülür sanki?
Veya bu forum başlığında yazdığı gibi hertz uyuşmazlığı hoparlörde dip gürültüsü yapar mı ?

Ben çeviriciyi konya sokakta yaptırdım ankarada.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Video çihazının içindeki trafo 110 vollttan kaç volta düşererek doğrultma yapıyor ?
benim ki bir teori ama o trafoyu çıkarıp beslemeyi DC katından kendin adaptörle yapabilirsin. tabi cihazı tam görmeden birsey diyemiyorum. Ama yeterli bilgin yada pratiğin yoksa benim yüzümden cihazını bozmanı istemem :)
 
Arkadaşlar benzer sorun bende de Var Americadan 5.1 Anfi gelmişti 110 Volt da çalışmakta
bende

220-110 ÇEVİRİCİ ADAPTÖR VOLTAJ KONVERTÖRÜ + FİŞ - SuperAlSat (ürün 605710 bitiş tarihi 22.05.2010 14:52:00)daptörü aldım fakat alırken dikkat etmemişim max 30w yazıyormuş alette.

Tabi muzik sistemi 30w in cok ustunde su anda sesi cok açamıyorum çok actigimda cektiği güz arttıgı için alet kapanıyor.

dun aksam 3 saat gibi bir sure kısık seste kulanmama rağmen edaptör erimişti bu adaptörün daha büyügünü bulabilecegim bir yer varmıdır ?

teşekkurler
 
sordum ama cevabınıda buldum yazıyım belki başka birininde işine yarar
ATABA AT1122C400 400W 110V-220V Voltaj Çevirici ::: Tunelsan | Medikal Pili | Laptop Pili | Notebook Pili | Akü00w a kadar desdekliyomuş.
 
Selam arkadaslar, Konuyu hortlatmak gibi olacak ama Ameriakadan Singer dikis makinesi aldik ve arkasinda 120v 60hz 55w yazdigindan bugun geri gonderiyorum(Halen Amerikadayim)
Donusturuculerle bu isin pek mumkun olmayacagini 60hz farkindan dolayi cihazin ya daha agir calisacagini yada yanabilecegini anladim yazdiklarinizdan.
Cihaz burada 700TL TR'de ise 1500TL. Ne yapmaliyim dostlar.
Fazla vaktim kalmadi.
 
Merhaba bu termostatı kuluçka makinası yapımında kullanmak için yurt dışından getirtmiştim fakat yanlışlıkla 110 volt ile çalışanından sipariş vermişim bu termostat 220 volt ile çalışırmı yada çalışması için ne yapmam gerek bu termostata 2 adet 60 watt lık ampul bağlayacağım şemadaki lock sw yazan yer 220 volt girişi olabilirmi bazı yurt dışı cihazlarda böyle çift giriş olduğunu duymuştum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

20160121_125936.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Anlayan birisine açtırıp smps devresine müdahale ettireceksiniz veya uygun adaptör ile değiştiri tabi rölenin de değişmesi gerek. Bu arada ısı göstergesi de fahrenayt türü!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst