evde 240 volt var

mustafaöz

Üye
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
74
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. bir sorum olacaktı. bizim evde 240 volt var. ve sürekli elektronik eşyalar zarar görüyor. ne yapmalıyım. acaba bu sorunu ayedaşa bildirsem düşürebilirlermi. yoksa benim regületör mü almam gerekiyor. normal bir daireye kaç kva regületör uygundur. bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. selametle
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trafo yakınsanız 240v olması normaldir.Tedaş ise hattın sonunda ki aboneyide hesaba katmakta.
Regülatörü seçerken ; hangi cihazlar çalışacak.Bu cihazların tüketim değeri ne kadar.Bütün güç değerlerini toplayınız ve bu gerçek değeri ,görünür güce çevirmen gerekecek.Bunun için WATT değerini CosQ değerine bölmeniz gerekiyor. CosQ'yu 0,80 olarak düşünün. (Bu değeri 0,65 olarak bile alabilirsiniz). Cihazların güç tüketimleri watt,regülatörün ise maksimum çıkışları VA olarak verilir.(watt= Gerçek Güç / VA= Görünürdeki Güç )
Bulduğunuz sonuca göre regülatör seçimini maksimum veya maksimuma yakın değerlerde kullanmak doğru değildir.Bu yüzden ihtiyacınız olan kaynağın %30 fazlasını almaya çalışın.Ek olarakta ilerde evdeki ihtiyaç artabilir.
 
Sorun tedaştan.Kış olduğu için ve ufo türü ısıtıcılar yaygınlaştığı için voltajlar düşüyor vede tedaş tarafolardan kademe yükseltiyor. sorun maltepe(anadolu yakası)de başıma geçen sene geldi.tedaşı aradım ve voltajı normal seviyesine aldırdım ama daha sonra tekrar yükseldi.
 
bende yakınım 230V var..
 
paylaşım ve bilgiler için teşekkürler. ama benim evde yaz-kış sürekli yüksek voltaj var trafoyada yakın değilim. hatta şunu söyleyeyim alt ve üst kattaki komşularınki normal (222-225) bende 238-240. ben nette biraz araştırma yaptım Regülatör hakkında bunlar KVA cinsinden hasaplanarak satılıyor. normal bildiğimiz ev eşyalarının çalıştığı bir daireye 5 KVA lık bir Regülatör yeterli olurmu acaba ?
 
DAire besleme monofaze yani tek faz girişli mi? Monofaze ise diğar daireler ayrı fazlardan besleme almıştır... Sen farklı bir fazdan ve senin dairedeki voltaj yüksek olabilir...
5 kVA yetmez , örneğin ;çamaşır makinasını çalıştırırsan aynı anda fırın ya da bulaşık makinasını çalıştıramazsın...
Artık normal bildiğimiz evlerde Çamaşır makinası ,fırın ,bulaşık makinası ,tost makinası vs. bir çok alıcı var....
 
elektrik dağıtım şirketine durumu bildirirsen duruma göre trafodan düşürebilir.
 
evdeki elektrikli eşyaların toplam gücünü bul ups kullan.
ya da binada senin evin beslendiği fazdan beslenen başkalrı da olmalı. onlarda da bu problem varsa sorun faz problemidir. ilginç ama.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst