Güç arttırımı yapılan yerlerde bi katsayı oluyo mu? mesela benım dukkanım 50kW iken ben 120 KW lık bi proje çizdirip güç arttırmı yapsam sonuc olarak aylık faturaya nasıl yansır
Aylık faturanda herhangi bir değişiklik olmaz ne tüketirsen onu ödersin. Sadece abonende tadilat yaptırıp güç artırımı yaptığın için bir defaya mahsus ilave güvence bedeli ödersin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
çok faydalı bir bilgi olmuş teşekkürler.benım bir sorum olacak.yenı yapılacak olan uretım alanına talep açtırcıcaz.talep açım ücreti makınaların gucune baglı olarak mı acılıyor yoksa standart mı.standart is ene kadara acılıyor talepler. makıneler 380v ıle calısıyor.
 
bağlı olduğunuz elektrik kurumuna güç attırmı ile ilgili başvuruda bulunacaksınız onlar sizden tekrar proje isticekler makinaların yerlerini ve güçlerini planda gösterip mevcut güçünüze ekleyip projede sunmanız lazım siz yinede bağlı olduğunuz elektrik kuruma gidip ayrıntılı bilgi alın
 
Mrb.
Bir sorum olacak
100 kVA, ölçümü Alçak Gerilimden yapılan özel trafolu bir abonenin trafosundan,
Alçak Gerilimden bir başka kişiye enerji müsadesi verilebilirmi?
Teşekkürler,
Syg.
 
Mrb.
Bir sorum olacak
100 kVA, ölçümü Alçak Gerilimden yapılan özel trafolu bir abonenin trafosundan,
Alçak Gerilimden bir başka kişiye enerji müsadesi verilebilirmi?
Teşekkürler,
Syg.

TEDAŞ abonenin izni olmadan böyle bir enerji müsaadesi veremez. Ancak bahsettiğiniz 100kVA abone noterden muvaffakatname verirse enerji müsaades verilebilir..Enerji müsaadesi alındıktan sonra güç bölünmesi ile ilgili proje hazırlanıp TEDAŞ' a onaylattırıldıktan sonra ilave ölçü bölümü ve eğer yeni abone 15kW ın üzerinde bir talepte bulunacak ise kompanzasyon panosu tesis ederek abone olabilir.
 
tedaşa gidip enerji müsadesi almanız gerekiyor eğer sistemi monofazeden trifazeye gecirecekseniz sizden proje istiyecekler makinanın bulunduğu yeri projede belirtip ve gücünü şu anki kurulu güçünüze ekleyip proje cizdireksiniz bağlı oldunuz tedaşa gibip daha ayrıntılı bilgi alabirsiniz.


MRB; Elektrik sayacının bazı sebeblerden dolayı camı kırıldı sayaç çalışmıyor elektrik faturas kesiminde az faturalandırılmadan dolayı kesim yapılamadı diyor. Değiştirmemiz gerek nasıl olur bi bilginiz varmı..?

teşekkürler..
 
İnşaat firmalarının bazı mühendis iş ilanlarında belirtilen "elektrik idaresi ile ilişkileri yürütecek...." kısmını sormak istiyorum..
şantiye başlamış ve devam ediyorsa zaten bir elektrik bürosuna bu konuda vekalet verilmiş olması gerekir..
ve bu büro işleri yürütüyordur..
öyle değil mi?
 
abonenin malzeme ve ustalık masrafı hariç ücreti nedir?
 
Evet, arkadaşlar enerji müsaadesiyle ilgili bilgilendirmeyi yapmışlar. Ekstra birkaç belge isteniyor. Ardından uygun güçte olduğu teyit edilip sayaç değişikliği sağlanıyor.
Ayrıca, bilgilendirme için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst