elektrikli ev aletlerinde tasarruf

**poyraz**

Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
40
- Tencere ve tavaları uygun kapaklarla iyi kapatmak buhar enerjisinden yüzde 60 tasarruf edilmesini sağlıyor.

- Odadan ayrılırken lambaların kapatılması, lambaların ve armatürlerin periyodik olarak bakımlarının yapılması.

- Buzdolaplarına düzenli olarak Bakım yaptırılması, etrafının toz ve hava sirkülasyonunu etkileyici diğer maddelerden uzak tutulması gerekiyor.

- Evde birkaç tane fırın varsa küçük olanın tercih edilmesi gerekiyor. Mikrodalga fırınlarda yüzde 66 daha az elektrik harcanıyor.

- Çamaşır makinelerinde çamaşırların ılık suyla yıkanması, durulamanın ise soğuk suyla yapılması tavsiye ediliyor.

- Bulaşık makinesi yerleştirilirken çevresinde en az 5 santimetre boşluk bırakarak sıcak havanın kolayca dağılmasının sağlanması lazım.

- Elektrik süpürgesinin torbasının sık sık boşaltılması gerekiyor. Ayrıca yılda en az bir kez motor bölümü açılıp, buradaki kirin temizlenmesi gerekiyor.

- Küçük ekranlı televizyonlar büyük ekranlılara göre daha az elektrik tüketiyorlar. Ses düzeyinin düşük tutulması da elektrik enerjisi tüketimini azaltıyor.

- Saç kurutma işleminin mümkün olduğu kadar havluyla yapılması öneriliyor. Saç kurutma makinesinin 10 dakika çalışması 60 wattlık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer elektrik tüketiyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst