Aygaz 22 Çamaşır makinesi

sami bilen

Üye
Katılım
11 Eki 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
merhabalar evimizde aygaz marka çamaşır makinesi var.çamaşır makinesi çalısırken sular kesildi ve makinenin içinde su birikintisi oldu.Sular geldikten sonra makinede olan çamaşırları yumuşatıcıyla kaldığı yerden yıkayıp sıktırmak için tekrardan çalıştırdık.Fakat makine su alma işlemine gelince durdu kendimiz kademe attırıp çalışmasına devam ettırdık.Çamaşırları çıkartık içinde yine su vardı tahliyeden suyu boşalttık.Su çeşmesini açtığımızda makinenin içinde su birikintisi oluyor.Açtım baktım borularda hiç bir şey yok fakat su sızıntısı tamburda birikiyor sürekli ne yapmamız lazım neyden kaynaklanıyor yardımcı olabılırsenız çok sevınırım.teşekkürler..
 
makinede bir adet 3 lü bir adette tekli ventil vardır.. bunlar elektrikli musluksayılabilir... musluk girişlerini sıra ile kapatarak sıcak su hattımı soğuk su hattındanmı su geliyor tespit edin hangisinde su alıyorsa o kısımdaki ventili değiştirin..
 
dediğiniz gibi yaptım fakat tek tek olunca su akıntısı olmuyor sıcak ve soğuk ikisi birlikte takılınca sızıntı oluyor..
 
ozaman her ikisinide değiştirin ustadım.....
 
makinanın fişini çekin (prizden çıkarın) üst kapagını açın ventillerin çıkış hortumlarını tek tek çıkararak sızdıran ventili görerek tespit edip degiştirin ...hortumların yerini karıştırmayın...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst