ARÇ 3300 SIKMA ARIZASI

Nalbur

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Konum
Ankara
Arkadaşlar makina suyu alıyor yıkamaya geçiyor suyu boşaltıyor sıkma yapmıyor motoru hariçten 220 verip denedim çalışıyor arızası nedendir.
 
yıkama yapıp sıkma yapmıyor ise prosestat (su seviye şalteri ) ni kontrol edin kontagı takılı kalmış olabilir yada ona boglı hortum ve hortumun baglı oldugu havadanlık içi tıkanmış olabilir bunlarda bi sorun yoksa program cihazı ( beyin ) arızalıdır...
 
3300 model makinalarında ayrı hız kartı yoktur.Program cıhazı ve hız kartı tek parça halindedir.Makina suyunu tam boşaltmazsa sıkma yapmaz.Bunu anlamak için pompa kapağını açarak suyun tamamını boşalt,ve sıkma konumuna-C- alınca sıkma yapmıyorsa program cıhazını değiştirmen gerekecek.Sıkma yapıyorsa tahliye pompasını değiştirmen gerekecek.kolaygelsin...
 
Ben makinanın pompanın alt hortumunu ve kazanın altındaki kortumu çıkartıp içinde hiç su kalmadıgına emin olduktan sonra sıkma moduna getirip denedim pompa devamlı su varmış gibi çalışıyor ama sıkmaya geçmiyor. İlgine teşekkürler.
 
Mator komurlerini ve matorda komur oturacaqlarini kontrol et elektriyi normal gecirmeye bilir.
 
bugün aynı arızayı ben 4100 makinada yaşadım..2 tane motor ile denedim sıkma yapmadı,2 tane beyin değiştirdim yine sıkma yapmadı, en son prosestatı değiştirdim düzeldi..ayrıca su pompasının içini kontrol edin..
 
bugün aynı arızayı ben 4100 makinada yaşadım..2 tane motor ile denedim sıkma yapmadı,2 tane beyin değiştirdim yine sıkma yapmadı, en son prosestatı değiştirdim düzeldi..ayrıca su pompasının içini kontrol edin..


sevgili kardeşim darılma gücenme olmasın...
senin ölçü aletin yokmuda 2 motor 2 beyin değiştiriyor olmayınca prostata bakıyorsun...sök tak olmadı başka yere bak...bu cihazların bir çalışma mantığı var o mantığı bilmeden makine tamir etmek tamircilik değildir...
her cihazın çalışma mantığı yedek parçaların nasıl çalıştığını bilmek parçaların görevlerini bilmek tamir işinin yarısıdır ..elimizden geldiğince anlatmaya çalıştığımız budur elimizde internet gibi bir nimet var bilmediklerimizin çoğunu bulabilme imkanımız var.. biraz araştırma biraz merak çok zor değil
sevgiler
hakan
 
makine yumuşatıcı suyunu aldıktan sonra sıkmaya kadar devam edecek C nin başında suyu boşalttıktan sonra pompa kapağını yerinden çıkarın sıkmanın sonuda C nin sonuna kadar bekleyin çamaşırlar sıkılmışsa sorun pompadandır.
 
Arkadaşlar bu makinanın motor kömürleri bitme aşamasına gelmiş kömürler ve bilyaları değişti bugün taktım makina sorunsuz olarak çalışmaya başladı yani sorun motor kömürlerindenmiş.Motor boşta çalışıp yüke gelince çalışmıyordu kömürler tam basmıyormuş. İlgi alaka gözteren herkeze teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst