Ariston AB104X çamaşır makinesi

atlatma

Üye
Katılım
21 Nis 2011
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
44
Annemin AB104X model çamaşır makinesi normal çalışırkende sıkma yaparkende çok fazla ses çıkarmakta ve çok sallanmaktadır. Çalışan makinenin çine baktığımda dönen tamburun çok sarsıldığını görmekteyim. Ön kapakla sızdırmazlık sağlayan ve tambura bağlanan gri kauçuk parçayı söktüm yırtık yok ama sökük halde tambur tam karşıda durmuyor. aşağı kayık duruyor elle salladığımda çok hareket etmektedir. Üstte bulunan 1 adet yay sağlam gözükmekle birlikte acaba aşağıdaki amortisörlerimi arızalıdır.

Yardımlarınızı beklemekteyim.
 
1:üstte duran (sağlı-sollu) yayları ve geçme yerlerini kontrol ediniz.
2:amortisörleri kontrol ediniz..
3:kazan rulmanlarını kontrol ediniz..
4:beton ağırlıkları kontrol ediniz..
 
slm. hızlı cevabın için teşekkür ederim.
1-sağlı sollu yaylar yerinde durmakta fakat bunların belli bir gerginlik ölçüsü falan varmıdır bilmiyorum. aşağı bastırdığımda kazanı tekrar yukarı çekmekteler.
2- amortisörleri bugün kontrol edeceğim.
3- Rulmanlar nasıl kontrol edilir bilmiyorum. arızalı olup olmadıklarını anlamak için bir yöntem varsa bene açıklarmısın.
4-beton ağırıklar yerlerine sıkı şekilde bağlı kıpırdama yada olduğu yerden başka yere kayma durumu yok.
saygılarımla
 
Arkadaşım kazanı üstten bastırdığında top gibi sekiyorsa ve bunu az bi kuvvetlede yapabiliyorsan amortisörlerin gitmiş rulmanları kontrol içiinse çamaşır dolduma kapağının contasını kıvırıpdönen kazan kısmını kenarından salla dönen kısım içine su dolan kazandan ayrı hareket ediyor gibi sallanıyorsa(aşağı yukarı olarak) ve rulmanların ordan klak kluk gibi sesler duyuyorsan ve keçelerin ordanda su sızıyorsa rulmanların gitmiştir kolay gelsin...
 
slm. sizede teşekkür ederim. hızlı cevabınız için. rulmanları dediğiniz gibi kontrol edeceğim. bu makinede 1 tanemi 2 tanemi amortisör vardır acaba.
 
1 tane olmaz çamaşır makinelerinde model ve markaya göre 2 ile 5 adet arasında amötisör kullanılıyor.öncelikle amörtisörleri değişmeni tavsiye ederim.bu rulman değişiminden çok daha kolay.Ayrıca ayakları yere göre ayarlı mı bi kontrol et.
 
Kece ve rulmanlari deyisdir sorunun cozulecekdir.Kolay gelsin
 
makinenin arka kapagını açın ve kayışını çıkarın motor milini çıkarın motor mili dönerken ses çıkarıyorsa motor bilyaları arızalı...kazana baglı kasnagı çevirin sesli bir şekilde dönüyorsa kazan rulmanları arızalı ...üst kapagı açın kazana üstten elinizle basıp bırakın aşırı bir sallanma ve rahat bir şekilde basabiliyorsanız amortisörler arızalı...amortisörleri makineyi yere yatırıp alttan rahatlıkla degiştirebilirsiniz ama kazan rulmanlarını degiştirmek zor ve zahmetli bir iştir ....yetkili servis fiyatları oldukça yüksek oldugundan size yakın bir özel servise makinenizi yaptırmanız daha ekonomiktir...
 
konuya cevap veren ustalarıma teşekkür ederken amortisörlerin arızalı olduğunu(ikisininde etrafının yağ içinde olduğu ve rahatlıkla 15 cm falan kazanı aşağıya itebiliyorum) ayrıca rulmanda arızalı. nerdeyse 2 mm boşluk yapmış (tamburu kazan sabitken yukarı aşağı oynatabiliyorum). şimdi aşağı yukarı 2 amortisör nekadar tutar.ayrıca kasnağın bulunduğu yerde 1 tane rulman gördümama iç tarafta 1 tane daha rulman varmı acaba. birde rulmanı değiştirmek neden zor. kasnagı söktükten sonra rulmanı bulmak ve çakmakmı zor yoksa rulmanın bağlı olduğu demir parçayı kazandan sökünce balansını ayarlamakmı zor? rulman değiştirmenin zor noktalarını anlatırmısınız? kolaygelsin.
 
2 tane rulman ve 1 adet kece vardir.Hic makine sokmediysen el atmani hic istemem.Cunki isini bir azda zorlaya bilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst