Indesit WG82TP Sıkmaya Geçmiyor

Belanir

Üye
Katılım
1 Nis 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
35
Yaklaşık 12 senelik bir çamaşır makinesi, bugünki çamaşırları sıkmadan programı bitirdi. Kazan hiçbir şekilde dönmüyor. Forumu araştırdım, muhtemel sorunlara baktım ve mali durum biraz sıkıntılı olduğundan çözebilir miyim diye epey uğraştım.

Sıkma işlemine geçmeme sebebi olarak su boşaltmama sorunu olabilirmiş, o şeffaf hortumu çıkarttım, kontrol ettim, bahsi edildiği şekilde hava üfleyip taktım. Su pompasını söktüm, onu direk prize bağlayıp çalıştırdım düzgün çalışıyordu. İçini açıp baktım birşey sıkışmamıştı.

Kayışta sıkıntı yok, zaten 2 sene önce servis değiştirmişti kayışı ve hala yeni duruyor. Sonra motoru söktüm kömüre baktım, 2 cm kadar dışarda ve 1 cm kadar rayın içerisinde kömür çubuğu vardı ve yeni duruyordu. İnternette izlediğim videolarda bittiği söylenenler eski ve yanmış duruyordu, bizimki pek sorunlu görünmüyordu.

Makine suyu boşalttıktan sonra sıkma işlemine başlayacakken, program atmıyor. Böyle tık tık diye ses gelip sıkmaya başlayacak ama bir tık geliyor ikincisi gelmiyor. Çamaşır koyup deneyin diyenler olmuş o da olmadı. Pompada, adı prostata benzeyen şeffaf hortumda, kayışta, kömürde, tahliye hortumunda anladığım kadarıyla sorun yok. Yapabileceğim birşey var mı, önerilerinize ihtiyacım var. Mekanik bir program ayarı var, sorunun ondan olduğunu düşünüyorum artık ve onu da onaramam veya yenileyemem sanıyorum.

*** Başlıkta sıkmaya geçmiyor yazmıştım ama eşimin söylediği kadarıyla hiç dönmüyor kazan. Yumuşatıcı almaya ayarlamış programı, normalde dönermiş o durumda ancak bizimki dönmüyor. Öyle kalıyor.
 
Makinenizin hız kontrol kartını ve motor kalkış kondansatörünü bi kontrol edin imkanınız varsa yenisini takarak bi test edin kolay gelsin..
 
Mexanikin problemi.Yenisiyle deyisdirmen lazim.
 
Bugün gelen usta da beyni arızalanmış bunun dedi. Değiştirilir ama 200TL masraf tutarmış. Yeni makine almaya çalışacaz öyle bir masraf vermek istemiyorum 12 senelik makineye.
 
makinanızın sol alt köşede hız kartı olması lazım..%80 ondan kaynaklı,%20 motor kaynaklı olabilir..beyinden olma ihtimali daha zayıftır..

şu kartlardan bahsetmiştim..

rn Listesi
 
Bahsettiğiniz paneli ben sökmemiştim, elektronikten anlamam diye. Gelen usta açtı bugün ona baktı, ben de göz gezdirdim gözle görülür bir arıza görünmüyordu. Motordan hafif bir ses geliyor kayışı döndürünce ama o ben kömürleri söküp geri taktıktan sonra oldu, düzeltilebilir birşey. Beyin değiştirmek ciddi masraflı birşey, adam bir de motordan ses geliyor ona Bakım yapılması lazım minimun 250TL masrafı bulur dedi, 20TL aldı gitti
 
makinanızın sol alt köşede hız kartı olması lazım..%80 ondan kaynaklı,%20 motor kaynaklı olabilir..beyinden olma ihtimali daha zayıftır..

şu kartlardan bahsetmiştim..

rn Listesi

Kartı tekrar söktüm, gelen usta bakmıştı karta ama bir sorun var gibi geldi bana bir lehimde. Fotoğraflarını ekliyorum. Arka panelin sağ alt kısmında erime gibi bir durum var, bir yerde havya bulup lehimleyim mi veya sorun bu parçadansa bununla Ulus'a gidip muadilini alayım mı? Verdiğiniz linkteki dükkan Ulus'taymış ama hangi ürün aynı anlamadım. Sorun mekanik denilen program ayarladığımız kısımdansa sanırım en uygun çözüm yeni makine arayışına girmek olacak?
 
kartın çıkmasını bulup deniyebilirseniz arızanın karttan olup olmadığını anlarsınız(ki bence karttandır..)

motordaki gelen seste ise kömürleri söküp taktıktan sonra gelen ses olabilir.söküp bir daha takın kömürleri ..mkinaya takmadan elinizle sağa sola çevirince belli olur hangi kömürden ses geldiği..
 
Evet ben kömürleri sökmüştüm ondan olabilir diye okuduğum için. Düzgün de taktım ama niyeyse ses çıkartıyor, bir şekilde sustururum ben onu. Motor kalkış kondansatörü de olabilir denmiş ama o parçayı bilemiyorum, hız kontrol kartını çıkmasını ararım vaktim olursa en kötü o kısmı lehimleyip bir denerim.
 
arkadaşım arızan büyük ihtimal hız kartından zaten resimde fazla akım çekilen bacakta erime olmuş.kartı ya değiş yada elektronik komponentlerin sağlamlık kontrolünü yap.Özellikle transistör(tr1 fazla akımdan yanık olabilir) ve diyotları ölç .kablo soketindeki tırnaklarda erime olup olmadığına bak kömürlerinde takımını doğru yapmazsan kollektöre zarar verirsin.en kesin çözümü sağlam bi kartlan deneme yapmandır beyin arızası olması az bir ihtimal kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst