bosch-classixx-5-6230 az çamaşır olunca ısıtma var tam kapasite olunca ısıtmıyor

hasçel

Üye
Katılım
30 Eki 2010
Mesajlar
547
Puanları
1
WAA12161 TR başlıkta belirttiğim makine az çamaşır olunca ısıtma yapıyor.tam kapasite çamaşır olunca ısıtma yapmıyormuş.Su seviye anahtarından su seviyesini yükseltirsem sorun çözülür mü? su seviye anahtarınımı değiştirsem yoksa sorun kartta mı. değerli önerilerinizi bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim..
 
cAMASIR COK OLDUGUNDA tAMBUR FIRLANIYORMU.Belke kayis problemi ola bilir.Kayis uzanib ola bilir/Cunki kayis buyuyunce tambur cok yuklendiyinden firlata bilmiyor.NTC kendi kenarlarini isitiyor su karismiyor diye kenarlarda isi yapmiyor ve sonuyor ola bilir.
 
Değerli ELNUR kardeşim paylaşımın için çok teşekkür ederim.Bende sonucu herkesle paylaşmak istiyorum:suseviye anahtarından su miktarını arttırdım ve sorun çözüldü.Bu makineyi yetkili servis iki defa tamir için götürmüş ve makinada sorun yok demiş .çamaşırsız denedikleri için ısıtma sorunu olmamış.sorun fazla çamaşır olunca vardı.Aynı sorunu yaşayan olursa umarım yararlı olur.
 
Selamlar Forum sorumu cevaplayacağınız için şimdiden teşekkür ederim . Bosch clasixx 5 Çamaşır makinemin hiç ışıkları yanmıyor. üst kapağını söküp elektrik geliyor mu diye baktım geliyor. kabloları takip edip karta elektrik geliyor mu diye baktım kartada 220 girişi var.
Fakat kartda hiç ışık yanmıyor tek bir ışık bile yok. Kartı söktüm pek bir şey görünmüyordu yalnız 1 tane diyot patlamış gibi ölçtüm direk gösteriyor. acaba ondan mıdır ? ondan değilse neyden olabilir yardımcı olacağınız için çok teşekkür ederim iyi günler.
 
ek not. Diyotu değiştirdim makinede yine tık yok. aynı arızası devam ediyor. Hiç ışık yanmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
 
kartın besleme katı sağlam mı? yani AC 220 girişten sonra besleme katından dc voltaj çıkıyor mu? bide kartın arkalı önlü fotosunu koyarsanız daha kolay olur teşhis..
 
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Önlü arkalı fotoğrafını koyacağım gün içinde dediklerinizede bakmaya çalışacağım. Şartelden dolayı bir sıkıntı olur mu şartel düğmesinin açmamasından dolayı felan . dönerseniz teşekkür ederim. iyi günler.
 
internetten makinenin fotoğrafı bu :


MCSA025172_WAA16160TR_def.png
 
programram seçme anahtarını makinenin cereyanını tamamen kesip bi multimetre ile ohm konumunda test edebilirsiniz.ama kartında dc voltaj üretip üretmediğini bi kontrol edin derim
 
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim Semih Bey . İş sonuçlanınca tekrar döneceğim ,iyi günler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst