BEKO preostat arizasi

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selam arkadaslar.WMN6506 D modelli beko camasir makinesindeki preostatin isleyib islemediyini nasil yoklaya bilirim.
 
Yardimlarinizi bekliyorum.Tesekkurler Azeri
 
makina mekanik olsaydı kontakların çalışıp çalışmadığını üfleyerek anlayabilirdin.elektronik bir makina da su seviye sensörü diye geçer.görevini yapıp yapmadığını anlaman mekaniğe göre zor ama makinanın tam olarak arızası ne.hata kodu veriyor mu.
 
makina mekanik olsaydı kontakların çalışıp çalışmadığını üfleyerek anlayabilirdin.elektronik bir makina da su seviye sensörü diye geçer.görevini yapıp yapmadığını anlaman mekaniğe göre zor ama makinanın tam olarak arızası ne.hata kodu veriyor mu
sanırım bu makina bekonun ihraç ettiği modellerden elektronik olmayabilir.kesin olarak arızası ne bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırız
 
Evet arkadas makina mexanik.makinayi kosuyorsun.Su doluyor cok dayanmiyor hep su geliyor.bu zaman mexanik ruckayi bir az karsiya atdiginda basliyor yikamaya.Indi bilemiyorum.preostat arizali yoksa makinanin mexanikasimi?Diyorum belke mexanika arizali ki karsiya gidemiyor.
 
su seviye anahtarını üfleyerek kontrol edebilirsin kontakların kapanıp açılma sesi geliyormu. birde su seviye anahtarı(prostat) hortumunun bağlı olduğu kazanın altında plastik havalık vardır onu temizleyebilirsin.yada su seviye anahtarı hortumunda delik olabilir.program cihazının arızalı olması çok düşük ihtimal.
 
preostati ufleyerek yokladim kontaklar kapanib aciliyor.Hortum normal.Abi preostatin elektrik kontaktlarini AVOMETRLE nasil yoklaya bilirim.?
 
merhaba,
mekanik makinelerde kontrol kolay.makineyi soğuk yıkama yapacak şekilde ayarlayın.kazanın altındaki havalığa geçen hortumun ucunu çıkartıp dışarıya alın.makineye enerji verip çalıştırın.makine su almaya başladığında ise hortumun ucundan üfleyin.eğer makine su almayı kesip motor dönmeye başlıyorsa su seviye anahtarınız sağlam anlamına gelir ancak su almayı kestiği halde motor kısa bir süre dönmeyebilir.kullanılan program cihazının yapısı bu tip olan ürünlerde var.aksine siz hortumun ucundan üflediğinizde su alma işlemi devam ediyorsa program cihazınızın kontaklarında yada su seviye anahtarında sorun var demektir.su seviye anahtarı taşma emniyetine sahipse fazla üflerseniz pompa motoru devreye girecektir buna dikkat edin.

kolay gelsin
 
Prosestatı üfleyip tık sesini duyunca, parmağınızla hortumun ucunu kapatın. Bir müddet bekleyip bırakın, tekrar tık sesini duyarsanız prosestatınız büyük ihtimalle sağlamdır. Hortumu kazanın altında ki yerine takın ve diğer ucunu sökerek içine sertçe üfleyin, sonra yerine takın. Kara düzen bir tamirşeklidir ama genelde sorun çözülür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst