Giysiler iyi yıkanmıyor

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selam arkadaslar.Camasir makinasinda elbiseler iyi yikanmiyor.Bu neden ola bilir.Su normal matorla.NTC normal.deterjanda qonsularla ayni .Amma bu bir makinada iyi yakamiyor.Elbiselerde sanki sari,kirlilik kalmis gibi.Bu cur problem ola bilirmi ve neden ola bilir?

Yardimlarinizi bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
giysilerin iyi yıkanabilmesi için makinanın suyu ısıtması gerekir ve motor çamaşırları dakikada 50-54 devir(defa) çevirmesi gerekir.Kullandığınız çamaşır tozu(prah) kaliteli olması ve yeterli miktarda olması .makinanız 5-6 senelik varsa ve her gün kullanıyorsanız kömürleri bitmek üzereyse motor bazen dönüyor bazen dönmüyor olabilir,kontrol ediniz bakınız çalışırken .çoğu zaman sebepler bunlar olabilir.renkli çamaşırlarda 40-50 derece beyazlarda 60-70 derecede kullanmanız faydalı olacaktır.kolaygelsin kardeş.
 
Elbiselerde sarı lekeler kalması rulman arızasında görülebilmektedir. Keçenin tahrip olması sonucu rulmanlar daki pas kazanda ki suya karışabilir. Makina sıkma esnasında gürültülü çalışıyor mu?
 
Sarılık muhtemelen beyaz çamaşırların fazla ter çektiği alanlarda oluyordur.

Çamaşırların iyi yıkanmamasının en büyük sebebi deterjandır. Azerbaycan'da hangi marka deterjanların satıldığını pek bilmiyorum. Ancak beyaz çamaşırlarınızda Omo ve Ariel'den şaşmamaya çalışın.

Makinenizde kireçlenme varsa suyu geç ısıtıyor olabilir. Bu durumda makinenin pompa grubundaki suyu kapağı açarak boşaltın, ardından kapağı geri takın. Sıvı kireç çözücüyü kazanın dibine dipten öne doğru gelerek dökün. Cızlama sesi kesilince önce boşaltma, ardından durulama programını çalıştırın. Cihaz kireçten arınacaktır.

Beyaz çamaşırlarınız için bebek 60'C veya pamuklu 60'C programını kullanmanızı öneririm.

Ek olarak şahsi görüşüm Beko'nun bu serisinin çok da güzel yıkamadığı. Aynı kasa tipinde arkadaşımda D1 6081E modeli var ve ben de yıkamasını beğenmiyorum.
 
Makineniz çamaşırları kirli çıkarıyorsa bunun nedeni yıkama suyunun ısınmamasıdır. Su ısıtılması işlemleri termostat ve reziztansın görevidir. Muhtemelen termostat arıza yapmıştır ancak rezistansada bir bakın derim.
 
Cok tesekkurler arkadaslarim.Hepinizin dediklerine bakicagim.Bir daha tewekkurler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst