Beko Çamaşır Makinası Pompa Motoru Değişimi

Z3U5

Üye
Katılım
28 Ağu 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar elimde 10-15 yıllık beko marka bir çamaşır makinesi var.Bir kaç gün önce makineden bi koku geldi ve su almamaya başladı sadece kuru kuru dönüyor.Forumda araştırdım büyük ihtimalle pompa motorundan olduğu neticesine vardım.Öğrenmek istediğim şey bu parçayı bulmam kolay olur mu? Nerden bulabilirim? Bir de bu parça makinenin tam olarak neresinde arka kapağı açıp bakmıştım bir kaç gün önce alttamı üstte mi ortada mı bulunur bu parça? Resimle gösterme şansınız olursa çok makbule geçer.Bir de değiştirmesi çok mu zor hiç bulaşmamı dersiniz:) Teşekkürler..
 
Bu arada makinenin modeli beko 2612C
 
pompa motoru makinenin ön alt sag yada sol taraftıda filitre kapagının arkasına monteli...önden fitre kapagıyla beraber sökün modeline göre iki yada üç vidayla montelenmiştir vidaları sökün hortum kelepçelerini penseyle açın iki adet kablo baglı onları çekip çıkarın yerleri farketmez takarken ...pompayı söküp sargılarında bi yanma olup olmadıgını görerek anlayabilirsiniz ...eger bi yanık gözükmüyorsa dışardan bi kablo ile elekrtik vererek saglamlıgını kontrol edebilirsiniz...pompa dışında su giriş ventilide yanık olabilir arkada temiz su hortumunun baglı oldugu parça onuda dışardan elektrik vererek deneye bilirsiniz...sizin bakabileceginiz basit arızalar bunlar umarım problemi giderirsiniz...kolay gelsin...
 
Teşekkür ederim cevap için.Makinenin ön tarafında en altta solda bi kapak var çevirince çıkıyor sanırım orayı diyorsunuz.Sağlamlığını kablo ile kontrol edebilirim ama sağlam olup olmadığını nasıl anlarım yani sağlamsa nasıl anlaşılır değilse nasıl anlaşılır?
 
motora kablo ile enerji verince rahat bir şekilde dönmesi lazım.çıkışından azda olsa hava üfleri bobini ölçtüğünüz zaman da kilo ohm civarında omaj gösterir.şase kontrolunde omaj çok yüksek olmalı.akımı düşüktür.k.g.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler çok faydalı oldu.Sağolun..
 
çamaşır makınasında pompa sadece suyu boşaltmak için kullanılıyor.su girişi ise hortumun bağlı olduğu kısımda ventil yardımıyla oluyor
su almıyorsa veltil bobini yanmıştır.üst kapağı ac arka sol kosede ustte bulabılırsın
 
Kadir hocam bu ventil bobini dediğin musluktan bir hortum gidiyor makineye o hortumun gittiği kısımda mı bulunur arka kapakta sol üst tarafta bir yere gidiyordu musluktan gelen hortum.
 
evet orası arkadasım beyaz renkli olması lasım basen o ventilin girişine kum doluyo filtre var kucuk bısey onu cıkart bak bı ondanmı bıde su almada dınle dııınn die di ses cıkarıomu enson ventili değiştir
 
merhabalar,
(.Bir kaç gün önce makineden bi koku geldi ve su almamaya başladı sadece kuru kuru dönüyor.)demişsiniz.bu şikayet susuz yıkama olarak adlandırılır.muhtemelende havalık adını verdiğimiz makineye giren su miktarını su seviye anahtarına ileten parçanın deterjan artıklarıyla dolmasından ötürü gerekli havayı iletememsinden kaynaklanır.yanık kokusu ise susuz yıkama yapma sırasında ısıtıcının enerjilenerek kavrulmasından kaynaklanmıştır.pompanız arızalı olsa makina su almayacağı gibi motoruda çalıştırmaz.su giriş ventiliniz arızalı olsada yine yeterli su almadığından dolayı motor çalışmayacaktır.öncelikle su seviye anahtarının hortumunun ve havalığın temiz olduğundan emin olun.

kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst