Arçelik 2200 Çamaşır Makinasının B Programında Takılıp Hep Aynı Yöne Dönmesi!

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaşlar Merhaba, Arçelik 2200 çamaşır makinası B programına başlayınca su alıyor yıkamaya başlıyor yıkarken sürekli aynı yöne dönüyor ve öle kalıyor beyinderdir diye beyni değiştirdim 2. el buldum birtane, ısıtıcı gayet iyi çalışıyor suyu ısıtıyor tek sıkıntı takılı kalıp dönüyor habire, elle atlatınca atlıyor sorun nedendir yardımcı olursanırz sevinirim Şimdiden Teşekkürler.
 
temin ettiginiz beyin saglam ise termostat ve ısıtma rolesini kontrol ediniz bu parçaların birinde problem olabilir...ısıtmadan çıkınca ters kontaklarla beynin üzerindeki roleyi çektirerek programa yol vermesi lazım...
 
termostatı soğuk su konumuna alınca program ilerliyorsa termostat yada role arızalı,İlerlemiyorsa program cıhazı sorunu var,
 
Dediğinizi denedim soğuk suda çalıştırdım gene aynı şekilde sürekli aynı yöne dönmeye devam ediyor. Makina B programında ortalama kaç dakikada yıkıyor ? B programında takıldığı yerde 30 dakikadan fazla sağa doğru dönmeye devam ediyor bende dayanamadım durdurdum. Galiba bulmuş olduğum çıkma beyin dede aynı sorun var :(
 
Arkadaşlar Merhaba, Arçelik 2200 çamaşır makinası B programına başlayınca su alıyor yıkamaya başlıyor yıkarken sürekli aynı yöne dönüyor ve öle kalıyor beyinderdir diye beyni değiştirdim 2. el buldum birtane, ısıtıcı gayet iyi çalışıyor suyu ısıtıyor tek sıkıntı takılı kalıp dönüyor habire, elle atlatınca atlıyor sorun nedendir yardımcı olursanırz sevinirim Şimdiden Teşekkürler.

Bizim makinede de(Arçelik 2200), sıfır beyin,sıfır bir röle(Üzerinde 10 adet kablo pabuç bağlantısı yeri olan ve D.N.Z. 2000 ohm.220 V AC,2000 03 23 yazılı ısıtma rölesi) ve sıfır termostat alınıp yenisiyle değiştirildi,tüm makina bağlantıları(Kablo papuçları da) tek tek sökülüp,yine yeniden yerlerine takıldı.Buna rağmen yine 7-8 senedir "B" yi çok az geçince takılmasını sürdürdü.Ayrıca soğukta(0 konumda) yıkamada dahi yine takılmakta olduğunun teyidini az önce ailemle konuşmak suretiyle öğrendim.Değişmeyen parçaları olarak; preostat(Gri,kahve renkli,yuvarlak,kavanoz kapağından biraz büyükçe,üzerinde çok sayıda kablo pabuç bağlantı uçları olan,yekpare,kapalı bir parça) ve termostat rölesi kalmıştı.Bilginiz olması amacıyla söylüyor ve özellikle bu parçalar üzerinde durulması gerektiğini belirtmek istiyorum.Kolay gelsin.(Bu arıza ya termostat rölesi veya preostat'dan, büyük olasılıkla olmalıdır bence de.)

Not: 7-8 sene gibi uzun bir sürede,ailem tarafından program düğmesi elle ilerletilip bu şekliyle (Zaten B'deki bu noktaya,15-20 dak. içinde geliyor)devamlı şekilde çalıştırıldı.Bu takılma,makina üzerinde başka ayrı bir noktada,bir arızaya da neden olmadı.
 
Son düzenleme:
2100 -2200 arçelik makinaların çift su girişlidir .
Kullanıcı genelde tek su bağladığından,(2.giriş ) sıcak su bölümünden su alamadığından beklemede kalır.
Makinanızı çalıştırdıgınızda takip edin

B programında (sıcak veya soğuk) sıcaksu ventilinden su almaz ise sizin sözünü ettiğiniz takılma yapar .
B proğramında su alması bittiginde 2.(sıcaksu) su alma ventilini enerjilendirir
bu hatadan şüphe ederseniz ,makinanızın takıldığını hissettiğinizde 2-3 litre suyu deterjan gözünden tamamlayın proğramın ilerledigini hissedeceksiniz .
makinanızın 2.girişinide bağlayın ve su akışını sağlayın.

2-3 litre su takviyesi yapınca tek tarafa dönme sona erip normal yıkama başlıyacaktır.
 
Son düzenleme:
Dediğinizi denemedim fakat nerden baksanız 10 yıldır şuan ki düzeninde çalışan çamaşır makinası böle bir hata ile karşılaştım :( Zaten sürekli sağa doğru doğru dönüyor öle takılı kalıyor su eksik olsa gıy gıy ses çıkratıyor :)
 
tek yönlü dönmeden bahsetmişsiniz bu dönme 20 25 saniye çalışıp 40 saniye kadar bekleme yaptıktan sonra yine aynı dönme ise: motorunuz arızalı, yok kesintisiz devamlı tek yöne dönme varsa pc üzerindeki pembe atlamaları tek tek takip edin..
 
Bu arada birde yeni farkettim durlama yapacağı sırada su alması gerekirken su almıyor ölece bekliyor. Beliki B programında sadece bu sorun vardır diyerekten D programında başlattım bu seferde yıkamada bir sorun yok yıkadı F yide geçti hada sonra durulamaya geldi ölece kala kaldı. Su alıp durulama yapması gerekirken hiç bişey yapmıyor kala kalıyor sıkmaya getiriyorum elle gene sıkmıyor ben yine beyinden şüpelenmeye başlıyorum bulduğum beyni test etmeden takmıştım sorun ondan ola bilir. (Termostat gayet iyi şekilde ısıtıyor bu arada )
 
"alfa romeo" nun dedği gibi 2 tane ventilden kaynaklı sorunmuş ventel devreye girmediği için program ilerlemiyormuş dediğinzi yaptım ventilleri kontol edip değiştirdikten sonra düzgün bir şekilde çalışmaya başladı yardımlar için teşekkürler sayenizde bilmediğim baya birşey öğrendim herkeze kolay gelsin ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst