Arçelik 5500e Çamaşır Makinası Arızası

namusait

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Arçelik 5500e Çamaşır Makinam var makinayı açıyorum herşey normal görünüyor kumaş türünü seçince kendi kendine renkli beyaz arasında geçiş yapıp duruyor yani bir beyaza geçiyor bi renkliye ayrıca ekranda hiçbir hata kodu yazmıyor tuş takımı basılı kalmıştır diye yapışkanlı parçayı çıkarıp denedim ama hiç bir değişiklik olmadı Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar soruma cevap verebilecek yokmu.

Sitede yaptığım araştırmalarda benimle aynı sorunu yasayan kımse olmadığını gördüm. Daha sonra yine siteden yaptığım araştırmalarda makinanın bir test programının olduğunu öğrendim. Ön yıkama ve kısa program butonlarına basılı iken makinayı çalıştırdım sitedeki ustaların tarifine göre makinanın displayında P harfi yazması gerekiyormus ancak benim makinanın displayı bomboş ve makinada sedece Beyaz - Başla - su başaltma ledleri yanıyor ve makinanın tamburu sabit bir hizda dönüyor ve hiç bir işlem yapılamıyor.
 
makineyin fişini çektikten sonra pano ve kazanın üzerinde bulunan ana kartın soketlerini dikkatli bir şekilde çıkartıp tekrar takın.oksitlenme olabilir.düzelmezse ana kart arızalı olabilir.beyaz eşya parçacılarında tamirli kart bulabilirsin.kolaygelsin..
 
açtıgın parçanın altındaki elektronik levhaya iyi bak ya butonun altındaki yerde yada başka bir yerinde oksitlenme sebebiyle kısa devre olmuştur iyi bakarsan tespit edip gidere bilirsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst