aeg lavamat2120 çamaşır makinesi arızası

talebe34

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
Ustalarım AEG LAVAMAT 2120 çamaşır makinesi "E40" arızası veriyor ve kapı kilidi tık tık edip duruyor kapı kilidine baktım 4 kablo var (2 gri, 1 siyah, 1 turuncu) bir tane bobin, bir tanede kontağın altında bir şey var ordaki parçanın etrafı biraz kararmış ancak kontağı devreye sokuyor. ancak devamlı tık tık edip bobini bir çekiyor bir bırakıyor ve sonra "E40" arızası veriyor. tık tık ederken veltilleri ölçtüm elektrik gelmiyordu. bazende makine çalışır gibi önce su boşaltma pompasını devreye alıyor 5 saniye sonra yine aynen "E40" arızası veriyor. acaba bu elektronik makinenin beynimi, yoksa diğer elektronik kartımı, yoksa kapı kilidimi veya başka bir arızasımı var? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
ustalarım makine kapı kilidine bağlı olarak elektronik karttaki triac'ı patlattı. ustaların triac'ı temin kolayda bu kapı kilidi 4 soketli bunun 3 soketli kapı kilidini buldum 4 soketlisi çok pahalı. acaba bunu 3 soketliye çevirebilirmiyiz. her şeyi hallettim sadece elektronik kartta triac'a giden kablo triac'a nötr mü, yoksa faz mı gönderiyor onda tam emin değilim. eğer bilen ustam varsa bana yardımcı olabilirmi? birde mesela nötr gitse triac'a ben direk nötr hattına bağlasam böleyece 3 soket kalacak bulunuda direk kapı kilidine bağlarım olurmu acaba? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
sakın yapma . triyak elektronik şalter görevi görüyor sen bu işlemi iptal edersen hatayı işlemci algılar ve hata kodunu vererek sistemi bloke edecektir.
E40 -E45 arası hatalar kapı kilidi devre elemanlarında veya mekanik sistemlerinde sorun algılanınca görülür
 
sakın yapma . triyak elektronik şalter görevi görüyor sen bu işlemi iptal edersen hatayı işlemci algılar ve hata kodunu vererek sistemi bloke edecektir.
E40 -E45 arası hatalar kapı kilidi devre elemanlarında veya mekanik sistemlerinde sorun algılanınca görülür

"alfa romeo" ustam yardımların için teşekkür ederim. 4 soketli kapı kilidi 80 tl dedi servis ve de sipariş verecekler ne zaman gelirse, onun için 3 soketlisi 15 tl ve de hemen buldum. bunun için 4 soketliyi 3 soketliye çeviremezmiyiz. ustam triyak'ı iptal etmiyorum sadece triyaka giden elektriği ben kendim direk vereceğim böylelikle makine sanki 4 soketli kapı kilidi varmış gibi algılayacak. hani bazen 3 soketli kapı kilitlerinde giren faz ile çıkan fazı birbirine köprü yapıp makineyi çalıştırırız. makinenin kapı kilidindenmi arızalı olduğu tespit ederiz ya onun gibi bir nevi. yani makine kendinde 4 soketli kapı kilidi varmış gibi algılayacak. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst