İndesit W83 Program Düğmesi Sürekli Dönüyor/Su Alıp Boşaltıyor

mstkurt

Üye
Katılım
29 Nis 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
merhabalar,
indesit w83 model çamaşır makinem var. program düğmesi sürekli dönüyor ve sürekli su alıp boşaltıyor. forumda anlatılan şekilde (o) ya getirdikten sonra kapatıp açıyorum ancak sıfırlanmıyor. led çalışmadığı için hata kodunu da okuyamıyorum. kendim yapmaktan ziyade servis çağırdığımda fazla para ödememek adına soruyorum. sorunu nedir acaba? bana ne kadara mal olur? yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler.
 
kendi yapabileceğiniz bir sorun olduğunu zannetmiyor. elektronik kart kompenentlerin birisini arızalı gördüğünde düğme sürekli dönme yapıyor. ışığın flash yapma aralığına sayısına göre hata okunabilir. muhtemel arızalar ise ısıtıcı yada motor kömürleridir. ancak elinizden birşey gelir mi bilemem
 
servis çağırdım. makinenin kapağını bile açmadan kart arızası bu dedi. ve 220 liraya mal olacağını söyledi. 220 lira daha koysam yeni makine alırım ben. hem de a+ olur.
bunu daha uygun yolla halletme imkanım yok mudur? hayır halim vaktim yerinde olsa hiç düşünmem gider yenisini alırım ama durumum müsait değil şu aralar.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
belli ki servis uğraşmak istememiş. normalde elektronik karta cihaz ile bağlanıp arıza kodu okuması gerekirdi. üründe çok basit bir arıza da olabilir daha önceki mesajımda dediğim gibi ntc ısıtıcı motor kömürü büyük olasılık. işin ehli olan birisine ihtiyacınız var.
 
işin ehli diye çağırmıştım ama değilmiş demek ki :)
istanbul'da işin ehli bir servis tavsiye edebilir misiniz.
teşekkürler.
 
makinanızın elektronik kartında nemlenmeden dolayı yanık bölge var sökerseniz gözlede takip edebilirsiniz
kartınızın onarılması veya sağlam bir kartla değiştirilmesi gerekli .
kart talebiniz olursa ekonomik fiatlarla yardımcı olurum .
 
Merhaba. Şuan aynı marka-model makine de aynı arızayı bende yaşıyorum. Bazen yıkıyor bazen yıkamıyor. Yıkamadığında suyu alıyor daha sonrasında program tuşu atlıya atlıya gidiyor ve suyu boşaltıyor. Servis çağırdım o geldiğinde çalışacağı tuttu ve servis 15 TL eve gelme parasını alıp şuan normal dedi ve gitti. Oturuyorum başına bir saat boyunca o suyu boşalttıkca ben baştan açıyorum 15-20 deneme de yıkıyor normal şekilde.
Arıza ne olabilir sizce?
 
Motor kömürlerini kontrol edin.
 
Merhabalar, Aynı makine gecen hafta hediye geldi, bir kez yıkadı, sonra aynı arızayı verdi. Program düğmesi dönüyor sürekli. Eski sahibine sordum. Daha önce de olmuş aynı sorun. Servis gelmiş ve ön alttaki filtreden bir çorap çıkarmış gitmiş :) Makine düzelmiş.
Bazı durumlarda kazana da küçük çoraplar kaçabilir demiş.

Bende ön filtreyi kontrol ettim. Temizdi.
Sonra bu filtreye gelen siyah hortumun kelepçelerini açıp baktım o da temizdi. En son kazanı da söktüm çıkardım güzelce. Maalesef içinde birşey yoktu birikmiş siyah pisliklerden başka. Motor kömürlerini ve ısıtıcıyı akşam gidince kontrol edeceğim. iki sorum var.
1.si elektronik devre program düğmesinin içinde mi?
2. si.ön camdaki açma kolu kırık. Bunu nerden kaça temin ederim, teşekkürler. Ankaradayım
 
Makinanızı çalıştırın .
Proğram şalterini nokta işaretine getirin .uyarı ışıgının sıksık 3 defa yanıp söndügünü görün
Kapı kilidini kitlediğine emin olun
Proğram şalterini 1 e getirin.
Su alma işlemine başlayacakmı ?
Motor dönme istegi gösterecekmi?
Program şalteri dönmeye başlayacakmı?
Program şalteri dönmeye başladıgında peş peşe yanıp sönen ışıkların sayısı MAKİNANIZDAKİ HATANIN KODU dur.
Bizlere bu yanıp sönme miktarını iletirseniz hatalı bölge tesbit edilir.
Kapı mandalını ya yetkili servislerden talep ediniz yada ulus ta sanayi caddesinde sanayi handa ve çevresindeki parçacılardan temin edebilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst