Arçelik 3340 F Motor İlk Dönmede Makine Beklemeye Alıyor Sonra Tekrar Başa Sarıyor

ar3340f

Üye
Katılım
21 Nis 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
s.a.
sayın ustalar arçelik 3340f çamaşır makinem var. 5-6 yıllık. makinenin her şeyi sağlam gibi görünüyor. ön panellerde herhangi bir uyarı ikaz ışığı vs. yok. ancak programı ayarlayıp başlat düğmesine basıyorum. suyu alıyor tam çalıştırmaya başlıyor kazan bir tur döner dönmez makine hemen kendini durdurup beklemeye alıyor. 30-40 sn sonra tekrar çalıştırıyor. yine aynısı. 1 tur dönmeden tekrar beklemeye alıyor ve sürekli böyle. makineyi açtım içinde kazan civarında vs. görülen düşme vs. gibi herhangi bir problem yok. program düğmeleri vs de normal çalışıyor yani beyinde sorun yok gibi.
kazanda sorun görünmeyince belki sorun motordadır diye kazan kayışını söküp programı başlattım sonuç yine aynı motor çalışır çalışmaz makine beklemeye aldı. bunun üzerine forumdaki bilgilere bakarak önce kömürleri kontrol ettim bir sorun yok. ikisi de yaklaşık 1,5cm herhalde yeterlidir. sonra takometreyi, mıknatısı ve kabloları kontrol ettim bir sıkıntı yok gibi.
en son hız kartının rutubetten dolayı aynı sorunu vereceğini ya da triyakın kısa devre olmuş olabileceğini okudum. benim makinenin sorunu bu olabilir mi? Eğer öyleyse bu hız kartı (modülü) nerede ve nasıl ulaşacağım? rutubet için ne yapmam lazım?
triyak nedir, nerededir ve kısa devre olup olmadığını nasıl anlarım?
şimdiden teşekkürler
saygılar
teşekkürler saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
3340F ve benzeri modellerde çoğunlukla sağ tarafta bulunan ana kartta sorun yaşanıyor.genelde 4-5 yılda bir sorun tekrarı yaşanıyor.makinanızın mekanik aşınmalardan dolayı ses sorunu yoksa,kazan rulmanlarından ses gelmiyorsa makinayı tamir ettirmeye değer.bursa kart tamiri diye arama yaparsan fiyat konusunda uradan bilgi alabilirsin.kolaygelsin.
 
ana kartı söktüm kartın sol üst tarfında hem önden hem de arkadan bir islenme/karartı vardı toz gibi. silip temizledim. belki nemdendir diye kartı bir gün süreyle kurtup sonra tekrar denedim ama aynı sorunu verdi. acaba bu is kartta yanık olduğu anlamına gelir mi? bir de istanbul anadolu yakasında kartal maltepe civarında bri kart tamircisi var mı?
saygılar
 
elektironik kartlarda ısıdan dolayı islenme doğalbı durumdur yanma dııldır ...
anlattıgınız olay tako jeneratorunden veya buyuk ıhtımalle elektıronık kartınızla alakalıdır size tavsıyem elektırık bılgınız yoksa makınayı fazla kurcalamanızı tavsıye etmem bı tamırcı cagırın aksı halde sızde farkında olmadan makınaya zarar vere bılırsınız ............
 
ustalar
kartın resimlerini çektim aşağıda karartı olan yerleri (temizlediğim) kırmızı kare çizgiyle belirttim. yanma kısa devre vs. var mı? tamir mi olur yoksa yenisini almak mı lazımdır? resimler:
 
resım gorunmuyor resım lınkını mesaj panosundakı grafık ekle putonuna tıklayarak eklemen gerekıyor kolay gelsın........
 
grafik ekle deyince link istiyor ben bilgisayırmdan yükleyeceğim ama yapamadım nasıl oluyor acaba? :(

ayrıca elektrik işinden pek anlamam ama benim amacım sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bulmak. yoksa tamir yapmak değil. yani mesela sorun karttaysa götürür tamir ettiririm ya da yenisini alır takarım diye düşünüyorum. zira forumlarda okuduğum kadarıyla parça işlerinde maalesef bazı hileler dönüyormuş.
o nedenle resim yükleyeyim dedim ama olmadı. grafik ekle deyince explorerı açması gerekmiyor mu niye link soruyor??
 
sonunda resimleri yükleyebildim
ustalar bakıp bir yorum yaparlarsa sevinirim:

Not: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Triyak hız konrol modülünde 3 bacaklı siyah bir malzeme.tanıdığın elektronikci varsa değiştirirsin.ucuzdur.eğer triyak sağlamsa makinanın proğram cihazı arızalıdır.istersen bunları yapmadan önce hız kontrol modülünü saç kurutma makinası ile iyice kurulayarak tekrar makinayı dene.hız kontrol modülünü yetkili servisten bulabilirsin.kolay gelsin
 
Makine tamirinden çok anlamam ama başıma geldiği için söylüyorum. Sen şimdi rutubet falan dediğin için aklıma geldi. "doğansel" in de dediği gibi makinenin içinde gördüğün tüm kartları saç kurutma makinesi ile iyice kurutup ondan sonra çalıştırmayı dene. Umarım rutubetle ilgilidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst