arçelik 3340f ana kartı arızası

m-usta-fa

Usta Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
1,987
Puanları
156
Günaydın;
Çamaşır makinemdeki patlama sesi sonrası, makinem çalışmaz oldu. Arçelik 3340 F .
Kart NEC işlemci ile yapılmış olanlardan.

Dlock yazan slota giden yol üzerinde AC08 5A yazan bir kompanent var. To92 kasa, yani bildiğimiz siyah bc337 tipinde bir şey. Bunlardan iki tane paralel bağlı. Bu komponent patlamış. Komponentin üretici firması ST nin sitesinde dahi böyle bir şey bulamadım. Ama tipi ve kodu benzeyen, ACS108 var. Belki de aynı şeydir, bilemiyorum. Onu da elektronik malzeme satan yerlerde bulamadım. AC108 5A için, AC Line switch yazıyor kataloğunda.
Bu parçadan bulan, bilen, muadilini söyleyebilecek var mıdır?

Bir de bakır tellerden köprü yapmışlar. Bu köprü de erimiş ve kopmuş. Köprü, dlock yazan slottan rotor yazan slota gidiyor.
Arıza hakkında fikriniz var mıdır? Ben direkt olarak kapı kilidine yönlendim. Ancak rotor yazan slota gittiğine göre, motorda sorun olabilir mi diye de düşünüyorum. Kapı kilidinin kapı kilitlemek haricinde, motora giden enerjiyi , kapı açıkken kesmek gibi bir işlevi var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
kapı kilidini ve ana kartı değiştirin sorun kalmıyacaktır. mesaj da da dediğim gibi kapı kilit soket kısa devresini mutlak kontrol edin
 
Kapı kilidine 4 tane kablo gidiyor. ikisi kilit sistemi için dersek, diğer ikisi nedir acaba. Dediğim gibi, kapı kilidi ve stator yazan kart çıkışı arasındaki köprü de uçmuş. Motorun, kapı kilidi üzerindeki bir kontaktan beslenmesi söz konusu mudur?
 
makina tamamen kapı kilidi üzerinden beslenir. 2 si kontak. 3. sü kilit besleme fazı , 4 de kapı açık/kilitli ışığı için
 
Kilit besleme nötürü yok mu? Bir de, kilit devresi 220 volttur değil mi ?
 
kilit besleme nötrü, kilit kontak ucu ile ortak kullanılıyor. kilit de 220 v beslemeli
 
Üstadım, ilginiz için çok teşekkür ederim.
Telefonla sorduğumda,
Kapı kilidi için, 15 lira dediler. Dikdirtgen tip ana kart için (net fiyat için listeye bakmalıymış ama) 45-60 civarı bir şey dediler. Sorduğum yer Arçelik yetkili servisi değil. Ama parçaların orijinal olduğunu söyledi. (Ben yan sanayisine de razıyım, aradığım kompanenti sağlam olan, bozuk karta da razıyım)
Sizce normal midir fiyatlar ? Beni saf gören kazıklamaya çalışıyor da, sizelere bir danışayım dedim.
 
KAPI KİLİDİ 7,5TL
KART 39TL
 
bu fiytlar yetkili servis parça liste fiyatları. her servisin kendi insiyatifine göre fiyatları var. bu fiyatlardan da alabilirsiniz dediğiniz gibi 2 katına da alabilirsiniz. satmak zorunda da değiller.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,613
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst