Arçelik 2200 Çamaşır Makinesi Sorunu

onurk_

Üye
Katılım
29 Mar 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar hiç Bu tür bi eşya sökmedigim için burdaki bi kaç yazıyı okudum buraya konu açmak mantıklı olur diye düşündüm yardımcı olursanız sevinirim.

bikaç gün önce normalde çalışan arçelik 2200 full otomatik çamaşır makinesi su almamaya başladı. dolayısıyla ne yapmam gerektiğini bilmiyorum izlemem gereken yolu anlatabilecek olan arkadaşlar varsa sevinirim .

msn adresimde *******@hotmail com forumuda takip ediyorum msn adresimdende irtibat kurabiliriz .

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. bol forumlu günler:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ışığı yanıyor mu? açtığınız zaman kapı kilidini kilitliyor mu ? kilitlemiyor ise kapıyı biraz daha hızlı çarpın çalışır. yine çalışmaz ise kapı kilidini değiştirin.
 
cihazın elektriğe bağlandıgında ışıgı yanıyor. şimdi dediginiz gibi kontrol edip tekrar buradan yazarım teşekkürler
 
tam otomatik çamaşır makinelerinde herşey elektronik kartla kontrol ediliyor.elektronık kartlardan ii anlamak gerekir.makine su almıyorsa kazana giden hortumlara da bakabilirsin.bazen kireç birikintisi ya da deterjan tıkıyabiliyor...
 
tam otomatik çamaşır makinelerinde herşey elektronik kartla kontrol ediliyor.elektronık kartlardan ii anlamak gerekir.makine su almıyorsa kazana giden hortumlara da bakabilirsin.bazen kireç birikintisi ya da deterjan tıkıyabiliyor...

2200 bildiğim kadarıyla elektronik kartlı değil kapak anahtarını değiştirin sorun biter kolay gelsin
 
makine su almıyorsa 2200 lerde %90 kapı klidi takılı kalmıştır( içndeki platın yanmış) olabilir
diğer %10 luk seçenek su girişindeki ventil işlev gormüyordur.
çözüm : nasıl olsa kapı mandalı var sorunu masrafsız çözmek istersen kapı kilidini sök
üzerindeki işaretlerebak L, N, C , yazar L den C ye yeni küprü yapıp direkle sorun çözülsün :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2200 modeli Arçelik'i Arçelik yapan modellerden biridir.çamaşır atılan kapağı açın ,korük lastiği tutan yayı düz tornavida yardımıyla yerinden alın.yan tarafta iki vida var onları söktükten sonra emniyet kilidini değiştirin,sorun giderilecektir.kilidin fiyatı parçacılarda 10 tl yi geçmez.
 
Arkadaşlar Sizin Kapı Kilidine bakın demeniz üzerine başka bi konudan kapı kilidini nasıl sökeceğime baktım. ön paneldeki körüğün çevresindeki çember teli çıkarttım. körüğü içeri doğru ittirdim aradan kapı kilidinin vidalarını sökere k dışarı çıkarttım.

Gördügüm 3 kablo bağlantılı pinlerin bir iki tanesi kararmış yanmış gibi gözüküyordu. kilidin içini açarak içine beyaz tozun biriktigini ve kilidiin üst kapagında plastigin hafif kararıp eridigini gördüm. klasik zımparala dene yöntemiyle denedim yine çalışmadı ama sanırım arada yuvarlak bi metal parça vardı o sabit duruyordu temizledikten sonra kilidi o yuvarlak parça sabitleyemedim. yinede çalışır belki diye denedim sonuç hüsran bugün kilidi satın alıcam.

25 lira civarında diyorlardı sıfırı için topuz elektronikte . yine montajını yapınca tekrar buradan durumu yazıcam.

şayet kilidi değiştirdigimde yine sonuç alamaz isem ventil hangi parçadır nerededir nasıl söküp geri toplayabilirim ufak çaplı bi anlatım yazarsanız sevinrim.

yardımcı olan arkadaşlar hepinize tekrar teşekkürlerimi sunarım herkese hayırlı günler..
 
Kilidi Değiştirince Sorun Halloldu YArdımlarınız için çok Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst