3340 s çamaşır makınası acıl yardım

ykarabasan

Üye
Katılım
6 Ağu 2008
Mesajlar
126
Puanları
1
Yaş
39
degerlı ustalar merabalar oncelıkle kolay gelsın, arçelık 3340 S çamaşır makınamın asırı ses çıkarması uzerıne ruman ve keçelerını degiştirmeye karar verdım.
on ve arka duvarları soktum ,agırlıkları soktum , tamburu dışarı çekerek mıle takozla sert vurdugum halde rumanları çıkartamadım,
kazanla ıle tamburu tutan klıpsler var onları sokmedım, sokmem gerekıyormu?
 
kazan ön kapağı etrafındaki klipsleri söküp kazan ön kapağını çıkartın. kasnağı söktüğünüz mile aynı dişde daha sağlam bi vida sıkıp o vidaya vurun. rulmanlar fazla küflendi ise daha sert vurun :)
 
hocam rumanları çıkardım baya kotu haldeydı, keçe yırtılmıştı, çıkarmak ıçın baya ugraştım.
yarın ruman ve keçe alacagım fakat aklıma takılan bır problem var, onden 2 rumanı ardından keçeyı takacagım ama tamburu çıkartırkene baya zorlandım ,tamburu rumanlara takarkene baya ugraştıracak ve tambura içten çekıç vurursam tamburu dagıtırım , nasıl bır yol ızlemem gerekır...
 
kazan içine 6204 rulman ve üstüne keçeyi takın.(25*50*10) arkaya ise 6203 rulman takın. tambur milini küflerden iyice temizlemeniz gerekiyor. iyi bir temizlikle çok rahat girecektir. ancak temizlerken rulmanların oturduğu noktaları fazla inceltmeyin. rulmanda boşluk yapar.
 
sadece rulmanları çıkarmak sorunsa çektirmeyle çıkarabilirsin.ama kazanla tamburu birbirine bağlayan klipsleri söksen daha sağlıklı olur.
 
rulmanları çıkarmksa tek sorun çektirmeyle çıkarırsın.ama kazla tamburu birbirine bağlayan klipsleri sökmen daha sağlıklı olur.
 
cevaplar için teşekkurler, bugun malzemecıler kapalı oldugu için makınayı yarın toplayacagım,takıldıgım nokta olursa yıne sızlere danışırım.
kolay gelsın tekrar teşekkurler...
 
yanlız keçe yuvasını bı kontrol et tambur milinde sarı aşınma varmı eğer aşınma varsa çamaşır yıkarken sıcak su keçeyi yumuşatır ve acı son :) tekrar aynı işlemler ilk önce bi tornacıya götürmeni tavsiye ederimm
 
hocam rumanları taktım, fakat bır problem oldu, soguk su selenoıd çıkış hortumunun deterjan baglantısı uzerınde makara yayı var ve bu yay program dugmesıne baglı, buraya baglı telı çıkardım tekrar taktıgımda yerıne oturmadı uturunca program dugmesı donmuyor, bu yayın gorevı nedır takmasam bır problem olur mu??
 
o yayın bir ucu program düğmesi kamı altındaki plastik parçaya bağlı. program düğmesi döndükçe programa göre su akışını yönlendirmek için. ön panoyu çıkrtın yayın bağlı olduğu parça prıgram düğmesi kamının altına geçmesi lazım. o muhtemelen dışarı çıkmış ve program düğmesi kamının dönmesine engel oluyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst