ARÇELİK EC 5060 T Motor Hızlı Dönüyor ve Duruyor

asdazx

Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arçelik EC 5060 T çamaşır makinesinde bilye ve kasnak değiştirdik makineyi topladık ve çalıştırmak istedik.makine su alıyor tam yıkamaya geçtiği anda motor hızlı bir şekilde dönüyor ve sonra duruyor.Acaba arıza neden kaynaklnıyor olabilir.?Üstatlar yardımlarınızı bekliyorumm.?
 
eğer makineyi dağtıp topladıktan sonra bu sorun ortaya çıktıysa kablo grubunda bulunan soketleri tek tek kontrol et ve soketleri oturt.özellikle motor soketini bastırarak iyi oturmasını sağla .buna rağmen sorun devam ederse motor milin arkasında bulunan tako mıknatısı çatlak olabilir.kolay gelsin .sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim.Birde motor kömürleri kısalmış olabilir ,kontrol etmeyi unutmayınız.
 
büyük olasılık motor tako mıknatısı kırık
 
motor tako sadece tako degıstıre bılırsın
 
motoru dün akşam çamaşır makinesine bağladım ve kayış takmadan yerde çalıştırdım.hızla dönmeye başladı kömürlerin ordan çıngıl cıkarıyordu en son hafif patlama gibi ses geldi bende hemen kapattım..
Motoru söktüm ve tamirciye götürdüm arızasını da anlattım bana kartın arızalı olabileceğini söylediler motor sağlam diyorlar...Motoru ölçü aletiyle de ölçtüler.Yani şimdi kesin anakarttan mıdır bu sorun?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst